Deze maand mocht ik voor het eerst meedoen met de Foodblogswap. Dit houdt in dat je een foodblog toegewezen krijgt waarvan je een gerecht bereidt. Echt superleuk om te doen, want het bekijken van andere foodblogs brengt je zelf ook weer op nieuwe ideeën.
Ik mocht deze keer een recept uitkiezen van De Zoetekauw. Lianne vult dit blog met de heerlijkste dingen en, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, niet alleen met zoete gerechten. Ik heb haar hele blog uitgeplozen en besloot voor een redelijk gezonde cake te gaan. Dus wél comfortfood, waar Slowfoody voor staat, maar dan met minder schuldgevoel ;).
Deze appelmoescake bevat geen boter of olie en in plaats van bloem gebruik je havermout. Ik vind het echt een fijne cake om te eten als tussendoortje, maar hij is ook absoluut heel geschikt om mee te ontbijten. Aanrader dus!
Dit heb je nodig
300 gram appelmoes
200 gram havermout
100 gram rozijnen
1 theelepel kaneel
4 eieren
half zakje (4 gram) bakpoeder
Verder heb je nodig
cakeblik van 30 cm
bakpapier
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet het cakeblik lichtjes in met wat boter of olie en bekleed het met bakpapier.
- Week de rozijnen voor ongeveer 5 – 10 minuten in lauwwarm water. Laat ze daarna goed uitlekken.
- Doe de appelmoes, havermout, rozijnen, kaneel, eieren en het bakpoeder in een kom. Roer met een garde totdat alles goed vermengd is.
- Doe het beslag daarna in het cakeblik en bak de cake in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.
- Laat de appelmoescake eerst even in het blik afkoelen en verplaats hem daarna naar een taartrooster om volledig af te koelen. Serveer met een flinke lik jam of appelstroop. Enjoy!
Tip: Het is verstandig om deze cake in de koelkast te bewaren, in verband met de appelmoes.
Grappig idee, appelmoes in een cake!
Leuk dat je die cake gemaakt heb. Ik vond hem, ondanks ik best wel een zoetekauw ben heerlijk! Echt een ‘gezondere’ snack voor tussendoor. 🙂
Die cake zien er heerlijk uit! Ik zag laatst een recept van havermout waar ze rozenwater bij gebruikten. Ik denk dat het hier ook heel lekker in zal zijn.