• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Slowfoody

comfortfood

  • Home
  • Recepten
    • Bakken
      • Zoete baksels
    • Dessert
    • DIY
    • Hartige hapjes
    • Koken
    • Ontbijt
    • Salades
    • Sauzen
    • Soepen
    • Slowcooker
    • Vis
    • Zoetigheden
  • Ontdekken
    • Hotspots
    • Keukenaccessoires
    • Kookboeken
    • Proeven
    • Tips
  • Blog
    • Nieuws
    • Winnen
  • Lifestyle
    • Reizen
    • Reviews
  • Contact
    • Contactgegevens
    • Over mij
    • Privacyverklaring
    • Samenwerken

Bechamelsaus

30 mei 2016 By Hilde

Bechamelsaus: voor mij onmisbaar in een echt goede lasagne. Maar er zijn nog veel meer toepassingen voor deze romige saus.

Zo kun je er heel gemakkelijk een kaassaus van maken voor over je groente, is het prima te gebruiken als topping van een (pasta-)ovenschotel en kan het zelfs een basis zijn voor een gebonden soep. Mogelijkheden te over dus!

Dit heb je nodig

50 gram boter
60 gram bloem
500 ml halfvolle melk

Je kunt voor deze saus prima halfvolle melk gebruiken. Wil je een vollere smaak, dan raad ik aan om volle melk te gebruiken.

Zo maak je het

  • Neem een ruime steelpan met dikke bodem en zet deze op middelhoog vuur. Smelt hierin de boter, maar zorg dat het niet verkleurt. Zo gauw alle boter gesmolten is, voeg je de bloem toe. Roer het goed door en zet het vuur laag. Laat de bloem ongeveer 3 minuten garen.
  • Laat de pan op laag vuur staan en voeg nu beetje bij beetje de melk toe. Wacht tot de melk volledig is opgenomen totdat je de volgende scheut toevoegt. In het begin zul je steeds een ‘bal’ deeg krijgen. Op een gegeven moment merk je dat het al echt een saus wordt. Blijf de melk tot op het laatst in scheutjes toevoegen.
  • Wanneer je alle melk hebt toegevoegd, laat je de saus nog een minuut of 3 zachtjes doorkoken. Blijf wel goed roeren. Haal de pan van het vuur en breng de bechamelsaus op smaak met zout en peper. Het is nu klaar voor verder gebruik.
Deel dit artikel
Share

Filed Under: Sauzen, Warm Tagged With: bechamelsaus, lasagne, saus

Previous Post: « Granola
Next Post: Toblerone chip cookies »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

Over Slowfoody

Welkom bij Slowfoody!

Samenwerken?

Over mij

Meer Slowfoody!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • RSS

Wat wil je maken?

RSS Slowfoody

  • Fudge | Chocolade, pinda’s en pindakaas
  • Jambalaya | Slowcooker
  • Croissant-krans met nutella en hazelnoten
  • Deense droomcake | Foodblogswap
  • Butter chicken | Slowcooker

Tags

appel bakken basilicum bijgerecht bladerdeeg brood chocolade citroen comfortfood courgette dessert DIY foodblogswap fruit fudge gehakt gezond groente havermout homemade Italiaans karamel kidsproof kip koekjes koken kruiden lunch mexicaans ontbijt ovengerechten pasta pesto pindakaas review salade Santa Maria saus slowcooker tomaat tussendoortje vegetarisch vlees zoete baksels zoetigheden

Kruiden kopen?

Kruiden koop je hier!
Follow
koken & tafelen algemeen
Load More...Follow on Instagram

Footer

Over mij

Ik kook, bak, creëer en experimenteer. Alles vers, geen zakjes of pakjes. Lees meer

Volg je me al?

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • RSS

Bezoek ook eens

En deze

COPYRIGHT © 2017 Slowfoody
Slowfoody bakt niet alleen koekjes, maar verzamelt ook cookies. Meer weten?