Toen ik net op mezelf woonde, ontdekte ik de welbekende wereldgerechten in de supermarkt. (Bijna) alles wat je nodig hebt in één pak, waar je alleen nog maar vlees en/of groente aan toe hoefde te voegen. Man wat makkelijk was dat. Gelukkig weet ik inmiddels heel goed hoe je deze gerechten zelf maakt, helemaal zelf bedoel ik dan dus. Zoals ook deze lasagne.
Die lasagne kocht ik namelijk het vaakst in zo’n pak. En dat terwijl een goede, zelfgemaakte lasagne zoveel lekkerder is! Dit is mijn recept, waar ik nog nooit iemand mee heb teleurgesteld. En ik hoop jij ook niet als je hem maakt.
Dit heb je nodig
(voor 4-5 personen)
1 pak verse lasagnebladen (of 300 gram zelfgemaakte)
1/2 recept pastasaus
1 recept bechamelsaus
1 bol (buffel)mozzarella
Parmezaanse kaas
handjevol verse basilicumblaadjes
olijfolie
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ruime ovenschaal in met olijfolie.
- Begin met een dun laagje bechamelsaus te verdelen over de bodem van de schaal. Leg hier bovenop de eerste laag lasagnebladen. Schep dan een paar flinke opscheplepels pastasaus er op en verdeel dit over de bladen. Daarna weer een laagje bechamelsaus, lasagnebladen en pastasaus. Wanneer je de laatste laag pastasaus over de bovenkant hebt verdeeld, bedek je dit met de overgebleven bechamelsaus.
Als het goed is, moet je met dit recept 3 lagen lasagnebladen krijgen en drie lagen pastasaus. De bechamelsaus is verdeeld over 5 lagen.
- Snijd of scheur de bol mozzarella in stukken en verdeel ook deze over de schaal. Rasp als laatste een laagje Parmezaan over de lasagne.
- Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de lasagne 25-30 minuten gaar en goudbruin.
- Garneer de lasagne met de verse basilicumblaadjes en serveer met een frisse salade. Enjoy!
Geef een reactie