Hartige taart is een grote favoriet in mijn gezin. De ene keer maak ik het met knapperig hartige taartdeeg, de andere keer met luchtig bladerdeeg.
Dit recept bedacht ik voor mijn insider-opdracht van Santa Maria en Francescakookt.
Serveer de taart met een frisse salade en je hebt een complete maaltijd.
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
5 plakjes bladerdeeg, ontdooid
350 gram rundergehakt
50 gram chorizo, in kleine blokjes
1 sjalotje, fijngehakt
2 eetlepels mais
1 rode paprika, in blokjes
1 zakje Santa Maria taco seasoning mix
10 cherrytomaatjes, gehalveerd
3 eieren
scheutje melk
2 eetlepels bloem
100 gram geraspte kaas
paneermeel
quichevorm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 graden en vet de quichevorm in. Verdeel de plakjes bladerdeeg over de vorm en druk de naden even goed aan, zodat het één geheel wordt. Dit kan even puzzelen zijn, maar zorg er in ieder geval voor dat de bodem en zijkanten volledig bedekt zijn. Prik dan met een vork wat gaatjes in de bodem en verdeel hierover een paar eetlepels paneermeel. Dat laatste zorgt ervoor dat de bodem niet zompig wordt.
Neem een wok of hapjespan en bak hierin het gehakt rul, zonder toevoeging van boter of olie.
Wanneer het gehakt bruin is, voeg je de blokjes chorizo en het sjalotje toe en bak je dit een minuut of drie mee. Doe de paprika en mais bij het gehaktmengsel en laat het nog een minuut of 5 op middelhoog vuur meebakken. Als laatste meng je 100 ml water en de kruidenmix door het gehakt en laat je dit sudderen tot al het vocht verdampt is.
Bedek de bodem van de quichevorm met het gehaktmengsel.
Klop de eieren even los met een scheutje melk en roer hier dan goed de bloem doorheen totdat er geen klontjes meer in zitten. Verdeel het eimengsel goed over het gehakt in de vorm en strooi de geraspte kaas er over heen. Leg als laatste de halve cherrytomaatjes met de ronde kant naar onderen bovenop de taart.
Plaats de hartige taart in de oven en bak deze in 30-35 minuten af.
De taart is klaar wanneer het deeg een goudbruine kleur heeft en het eimengsel volledig is gestold. Haal hem uit de oven en wacht 5 minuten voordat je hem aansnijdt.
Geniet!
Geef een reactie