• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Slowfoody

comfortfood

  • Home
  • Recepten
    • Bakken
      • Zoete baksels
    • Dessert
    • DIY
    • Hartige hapjes
    • Koken
    • Ontbijt
    • Salades
    • Sauzen
    • Soepen
    • Slowcooker
    • Vis
    • Zoetigheden
  • Ontdekken
    • Hotspots
    • Keukenaccessoires
    • Kookboeken
    • Proeven
    • Tips
  • Blog
    • Nieuws
    • Winnen
  • Lifestyle
    • Reizen
    • Reviews
  • Contact
    • Contactgegevens
    • Over mij
    • Privacyverklaring
    • Samenwerken

Mud hen bars

8 december 2016 By Hilde

Ik zag op instagram een foto langskomen van mud hen bars. Ik had er werkelijk nog nooit van gehoord, maar ze zagen er zo onvoorstelbaar lekker uit, dat ik meteen op internet ben gaan zoeken.

Na een intensief onderzoek kwam ik erachter, dat deze bars bestaan uit een bodem van koekjesdeeg, een middenlaag van gesmolten chocolade en marshmallows en hier komt het: de bovenste laag is gemaakt van meringue met bruine suiker. Ja, dat lees je goed. Bruine suiker. En die bruine suiker karamelliseert tijdens het bakken in de oven, waardoor het geheel een heerlijke karamelsmaak krijgt. Werkelijk, deze bars zijn echt nergens mee te vergelijken. Maar lekker zijn ze absoluut. En ook stiekem wel heel decadent. Een perfect baksel voor het weekend dus!

Dit heb je nodig
(voor 16 stuks)

Voor de bodem
120 gram boter, op kamertemperatuur
200 gram kristalsuiker
1 tl vanille-extract
1 ei + 2 eidooiers
195 gram bloem
1 tl bakpoeder
½ tl zout

Voor de tussenlaag
100 gram mini marshmallows of 15 grote (in stukjes gesneden)
120 gram pure of melkchocolade, in stukjes gesneden

Voor de toplaag
2 eiwitten
180 gram lichtbruine basterdsuiker

Zo maak je ze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een bakvorm van 24 x 24 cm licht in met boter of bakspray. Bedek de bodem van de bakvorm met bakpapier, waarbij je zorgt dat het aan de zijkanten wat overhangt. Zet opzij.

Maak de bodem

  • Doe de boter, suiker, de vanille, het ei en de 2 dooiers in een mengkom en mix dit goed door elkaar tot je een gladde massa hebt. Voeg de bloem, het bakpoeder en zout toe en meng dit er doorheen tot het net vermengd is.
  • Verdeel dit koekjesdeeg over de bodem van de bakvorm.

Maak de tussenlaag

  • Verdeel de marshmallows en stukjes chocolade gelijkmatig over het koekjesdeeg in de bakvorm. Zet even opzij.

Maak de toplaag

  • Doe de 2 eiwitten in een schone, vetvrije mengkom en mix dit tot het begint op te stijven. Voeg dan een lepel basterdsuiker toe. Zo gauw deze bijna is opgenomen, voeg je de volgende lepel suiker toe. Ga zo door tot alle basterdsuiker op is en er stijve pieken ontstaan.
  • Verdeel het meringue-mengsel over de marshmallows en chocolade en smeer zo egaal mogelijk uit.
  • Bak de mud hen bars in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat volledig afkoelen voordat je de koek verdeelt in 16 stukken.

Enjoy!

Deel dit artikel
Share

Filed Under: Zoete baksels Tagged With: bakken, chocolade, koekjes, marshmellows, meringue, mud hen bars, zoete baksels

Previous Post: « Kaneelmuffins
Next Post: Amerikaanse apple pie »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

Over Slowfoody

Welkom bij Slowfoody!

Samenwerken?

Over mij

Meer Slowfoody!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • RSS

Wat wil je maken?

RSS Slowfoody

  • Fudge | Chocolade, pinda’s en pindakaas
  • Jambalaya | Slowcooker
  • Croissant-krans met nutella en hazelnoten
  • Deense droomcake | Foodblogswap
  • Butter chicken | Slowcooker

Tags

appel bakken basilicum bijgerecht bladerdeeg brood chocolade citroen comfortfood courgette dessert DIY foodblogswap fruit fudge gehakt gezond groente havermout homemade Italiaans karamel kidsproof kip koekjes koken kruiden lunch mexicaans ontbijt ovengerechten pasta pesto pindakaas review salade Santa Maria saus slowcooker tomaat tussendoortje vegetarisch vlees zoete baksels zoetigheden

Kruiden kopen?

Kruiden koop je hier!
Follow
koken & tafelen algemeen
Load More...Follow on Instagram

Footer

Over mij

Ik kook, bak, creëer en experimenteer. Alles vers, geen zakjes of pakjes. Lees meer

Volg je me al?

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • RSS

Bezoek ook eens

En deze

COPYRIGHT © 2017 Slowfoody
Slowfoody bakt niet alleen koekjes, maar verzamelt ook cookies. Meer weten?