• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Slowfoody

comfortfood

  • Home
  • Recepten
    • Bakken
      • Zoete baksels
    • Dessert
    • DIY
    • Hartige hapjes
    • Koken
    • Ontbijt
    • Salades
    • Sauzen
    • Soepen
    • Slowcooker
    • Vis
    • Zoetigheden
  • Ontdekken
    • Hotspots
    • Keukenaccessoires
    • Kookboeken
    • Proeven
    • Tips
  • Blog
    • Nieuws
    • Winnen
  • Lifestyle
    • Reizen
    • Reviews
  • Contact
    • Contactgegevens
    • Over mij
    • Privacyverklaring
    • Samenwerken

Pasta al ragù | Slowcooker

16 oktober 2017 By Hilde

Wij zijn hier in huis behoorlijk verzot op pasta. En dan bedoel ik uiteraard niet de traditionele Hollandse macaroni met hamblokjes en kruiden uit een zakje. Nee, ik doe mijn mannen het grootste plezier door ze een bord pasta voor te zetten met een heerlijke saus. Zo zijn ze helemaal gek op deze pastasaus met pancetta, die ik dan ook regelmatig maak. Deze ronde wilde ik heel graag een smakelijke pasta al ragù maken.

Uiteraard is deze saus net zo makkelijk op het fornuis te maken, maar ik vind dat zo’n gerecht nog beter tot zijn recht komt wanneer het in de slowcooker is bereid. Alle smaken trekken in het vlees en de saus en geven het gerecht net dat beetje extra. Het feit dat je er geen omkijken naar hebt, is ook een grote plus.

Dit heb je nodig
(voor 4 personen)

300 gram rundergehakt
1 sjalotje, gesnipperd
2 teentjes knoflook, uitgeperst
2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
2 wortels, in kleine blokjes
1 prei, in halve ringetjes
1 rode paprika, in kleine blokjes
2 geroosterde paprika’s (uit een pot), in stukjes
1 pakje (500 gram) gezeefde tomaat
1 blikje (400 gram) tomatenblokjes
1 tl tijm
2 el balsamicoazijn
1 tl suiker

300 gram pasta naar keuze

Zo maak je het (in de slowcooker)

  • Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin het sjalotje tot het glazig wordt. Voeg de knoflook toe en bak dit 2 minuten mee. Doe het gehakt erbij en bak dit rul. Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de gezeefde tomaat, tomatenblokjes en alle groente in de pan van je slowcooker. Voeg hier het gerulde gehakt en de tijm aan toe en meng alles goed.
  • Zet de slowcooker 4 uur op high of 6 uur op low. Voeg in het laatste half uur de balsamicoazijn en suiker toe.
  • Kook de pasta beetgaar en serveer direct met een flinke schep van de ragù en wat versgeraspte Parmezaan. Enjoy!

Bereiding op het fornuis

  • Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin het sjalotje tot het glazig wordt. Voeg de knoflook toe en bak dit 2 minuten mee. Doe het gehakt erbij en bak dit rul.
  • Voeg prei, paprika, wortel en bleekselderij toe en bak deze groenten 10 minuten mee. Voeg daarna de geroosterde paprika’s, gezeefde tomaat en tomatenblokje toe en roer alles goed door. Doe de tijm erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel nu op laag vuur 20 minuten sudderen.
  • Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg in de laatste 5 minuten de balsamicoazijn en suiker toe aan de saus en roer dit goed door. Proef en voeg eventueel nog wat zout en/of peper toe. Serveer de pasta met een flinke lepel van de saus en versgeraspte Parmezaan. Enjoy!
Deel dit artikel
Share

Filed Under: Slowcooker Tagged With: groente, Italiaans, makkelijk, pasta, pasta al ragù, ragù, slowcooker

Previous Post: « Kokosmakronen
Next Post: Glutenvrije chocolate chip cookies »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Food Blog Swap: pasta al ragù | Fit en puur | Recepten voor gezonde voeding vaak glutenvrij, lactosevrij en geraffineerde suikervrij schreef:
    31 oktober 2017 om 18:55

    […] krijgen die niet vaak op het menu staan. Ik heb niet zo heel veel aan het originele recept (dat je hier vind) verandert behalve een paar ingrediënten (zoals de suiker) weggelaten. Je kan dit gerecht ook […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

Over Slowfoody

Welkom bij Slowfoody!

Samenwerken?

Over mij

Meer Slowfoody!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • RSS

Wat wil je maken?

RSS Slowfoody

  • Fudge | Chocolade, pinda’s en pindakaas
  • Jambalaya | Slowcooker
  • Croissant-krans met nutella en hazelnoten
  • Deense droomcake | Foodblogswap
  • Butter chicken | Slowcooker

Tags

appel bakken basilicum bijgerecht bladerdeeg brood chocolade citroen comfortfood courgette dessert DIY foodblogswap fruit fudge gehakt gezond groente havermout homemade Italiaans karamel kidsproof kip koekjes koken kruiden lunch mexicaans ontbijt ovengerechten pasta pesto pindakaas review salade Santa Maria saus slowcooker tomaat tussendoortje vegetarisch vlees zoete baksels zoetigheden

Kruiden kopen?

Kruiden koop je hier!
Follow
koken & tafelen algemeen
Load More...Follow on Instagram

Footer

Over mij

Ik kook, bak, creëer en experimenteer. Alles vers, geen zakjes of pakjes. Lees meer

Volg je me al?

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • RSS

Bezoek ook eens

En deze

COPYRIGHT © 2017 Slowfoody
Slowfoody bakt niet alleen koekjes, maar verzamelt ook cookies. Meer weten?