• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Slowfoody

comfortfood

  • Home
  • Recepten
    • Bakken
      • Zoete baksels
    • Dessert
    • DIY
    • Hartige hapjes
    • Koken
    • Ontbijt
    • Salades
    • Sauzen
    • Soepen
    • Slowcooker
    • Vis
    • Zoetigheden
  • Ontdekken
    • Hotspots
    • Keukenaccessoires
    • Kookboeken
    • Proeven
    • Tips
  • Blog
    • Nieuws
    • Winnen
  • Lifestyle
    • Reizen
    • Reviews
  • Contact
    • Contactgegevens
    • Over mij
    • Privacyverklaring
    • Samenwerken

Pindakaaskoekjes | Peanut Butter Cookies

27 april 2016 By Hilde

2016-04-27 13.17.12-2Opgegroeid met legio Amerikaanse series op de buis vroeg ik mij al jaren af of die peanut butter cookies waar ze het altijd over hadden echt zo lekker zijn. Dus wat doe je dan? Precies, zelf bakken! Net als bij chocolate chip cookies hou ik meer van een zachte dan een brosse variant. Ik heb dus wat geëxperimenteerd met ingrediënten en een flinke stapel heerlijke pindakaaskoekjes was het resultaat.


Volgens het recept zou ik er 12 mee kunnen maken, maar bij mij werden het 18 cookies. Ik vond dat prima. 
Oh ja, ik raad je aan om 2 bakplaten voor dit recept te gebruiken. Wanneer de eerste lading (van 6) koekjes klaar is en staat af te koelen, kun je meteen de volgende batch in de oven zetten.

Dit heb je nodig
(voor 12-18 stuks)

200 gram bloem
½ theelepel bakpoeder
½ theelepel baking soda
130 gram roomboter op kamertemperatuur
200 gram lichtbruine basterdsuiker
½ theelepel vanille-extract
1 ei
300 gram pindakaas zonder stukjes

Zo maak je ze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaten met bakpapier.
  • Meng in een kom bloem, bakpoeder en baking soda en zet dit even opzij.
  • Doe de roomboter en basterdsuiker in een mengkom en mix dit net zolang tot het iets is toegenomen in volume en duidelijk lichter van kleur is geworden. Voeg nu het ei en vanille-extract toe en mix dit goed door. Schep hierna lepel voor lepel het bloemmengsel er doorheen terwijl de keukenmachine/mixer blijft draaien. Voeg pas weer een lepel bloem toe als de vorige volledig is opgenomen. Als het deeg egaal van kleur is, kun je de mixer uitzetten.
  • Vorm nu balletjes van het deeg. Voor kleinere koekjes hou je de grootte van een mandarijn aan. Wil je lekker grote koeken dan maak je de balletjes deeg dus ook groter. Leg 6 balletjes op het beklede bakblik. Zorg dat er zo’n 10 cm tussen zit want ze lopen nog uit. Druk de balletjes een klein beetje plat met een vork zodat er mooie streepjes bovenop komen.
  • Schuif het bakblik in de oven en bak de pindakaaskoekjes 12-15 minuten. Ze zijn klaar als de zijkanten en bovenkant goudbruin zijn. Haal de koekjes uit de oven en schuif het volgende bakblik erin. Laat de koekjes eerst goed afkoelen op de bakplaat. Ze zijn nog zacht als ze uit de oven komen, maar worden steviger wanneer ze afkoelen. Als ze stevig genoeg zijn, verplaats je ze naar een taartrooster om volledig af te koelen.
  • Bewaar de koekjes in een afgesloten koektrommel, maximaal een week. Als dat lukt ;). Enjoy!

 

Deel dit artikel
Share

Filed Under: Koekjes Tagged With: cookies, koekjes, peanut butter cookies, pindakaas, pindakaaskoekjes, zoete baksels

Previous Post: « Fajitakruiden
Next Post: Brownie cookies »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

Over Slowfoody

Welkom bij Slowfoody!

Samenwerken?

Over mij

Meer Slowfoody!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • RSS

Wat wil je maken?

RSS Slowfoody

  • Fudge | Chocolade, pinda’s en pindakaas
  • Jambalaya | Slowcooker
  • Croissant-krans met nutella en hazelnoten
  • Deense droomcake | Foodblogswap
  • Butter chicken | Slowcooker

Tags

appel bakken basilicum bijgerecht bladerdeeg brood chocolade citroen comfortfood courgette dessert DIY foodblogswap fruit fudge gehakt gezond groente havermout homemade Italiaans karamel kidsproof kip koekjes koken kruiden lunch mexicaans ontbijt ovengerechten pasta pesto pindakaas review salade Santa Maria saus slowcooker tomaat tussendoortje vegetarisch vlees zoete baksels zoetigheden

Kruiden kopen?

Kruiden koop je hier!
Follow
koken & tafelen algemeen
Load More...Follow on Instagram

Footer

Over mij

Ik kook, bak, creëer en experimenteer. Alles vers, geen zakjes of pakjes. Lees meer

Volg je me al?

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • RSS

Bezoek ook eens

En deze

COPYRIGHT © 2017 Slowfoody
Slowfoody bakt niet alleen koekjes, maar verzamelt ook cookies. Meer weten?