• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Slowfoody

comfortfood

  • Home
  • Recepten
    • Bakken
      • Zoete baksels
    • Dessert
    • DIY
    • Hartige hapjes
    • Koken
    • Ontbijt
    • Salades
    • Sauzen
    • Soepen
    • Slowcooker
    • Vis
    • Zoetigheden
  • Ontdekken
    • Hotspots
    • Keukenaccessoires
    • Kookboeken
    • Proeven
    • Tips
  • Blog
    • Nieuws
    • Winnen
  • Lifestyle
    • Reizen
    • Reviews
  • Contact
    • Contactgegevens
    • Over mij
    • Privacyverklaring
    • Samenwerken

Pumpkin Spice pecannoten | Foodblogswap

29 oktober 2018 By Hilde

Pumpkin Spice pecannoten | Foodblogswap

Ik mocht deze maand voor de Foodblogswap een recept uitkiezen van Simone’s blog Fit en puur. Naast veel gezonde recepten deelt zij hier ook reviews en kun je bij haar terecht voor professioneel voedingsadvies. Ik was een beetje zoekende naar een recept dat past bij mijn blog wat toch wel draait om comfortfood. Niet dat ik alleen maar hele ongezonde recepten deel, maar toch. Toen ik haar salted caramel pecans tegenkwam, wist ik dat ik hier wel wat mee kon. 

Nu het pompoenseizoen is aangebroken en ik een verse batch pumpkin spice cupcakes had gebakken, wilde ik ook de pecans een speciale twist geven. Het werden bij mij dan ook geen salted caramel, maar pumpkin spice pecannoten. Niet alleen heerlijk als topping op een cupcake of als extraatje door de yoghurt maar zo uit de hand eten ze ook heerlijk weg. En groot voordeel, in 10 minuten zijn ze afgekoeld en klaar om te gebruiken. Yay!

Dit heb je nodig
(voor 100 gram)

100 gram pecannoten
2 el ahornsiroop
1 tl pumpkin spice

Verder heb je nodig
bakpapier

Zo maak je het

  • Zet een koekenpan op middelhoog vuur en hak de pecannoten grof. Zet een bord klaar en leg hier een vel bakpapier op.
  • Rooster de pecannoten even tot ze beginnen te geuren. Voeg dan meteen de ahornsiroop toe en laat dit sudderen tot alle noten bedekt zijn met een laagje siroop. Strooi de pumpkin spice over de noten en roer even goed door.
  • Schud de noten op het bakpapier en laat afkoelen. Hak ze eventueel nog fijner als je ze als garnering gebruikt.
  • Wanneer je de pumpkin spice pecans niet meteen gebruikt, kun je ze in het (dichtgevouwen) bakpapier een paar dagen knapperig houden. Enjoy!

Deel dit artikel
Share

Filed Under: Zoetigheden Tagged With: foodblogswap, gekarameliseerde pecannoten, pecannoten, pumpkin spice, zoetigheden

Previous Post: « Doneer een maaltijdbox | Week van de Voedselbanken
Next Post: Hotspots in Den Haag 2.0 »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

Over Slowfoody

Welkom bij Slowfoody!

Samenwerken?

Over mij

Meer Slowfoody!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • RSS

Wat wil je maken?

RSS Slowfoody

  • Fudge | Chocolade, pinda’s en pindakaas
  • Jambalaya | Slowcooker
  • Croissant-krans met nutella en hazelnoten
  • Deense droomcake | Foodblogswap
  • Butter chicken | Slowcooker

Tags

appel bakken basilicum bijgerecht bladerdeeg brood chocolade citroen comfortfood courgette dessert DIY foodblogswap fruit fudge gehakt gezond groente havermout homemade Italiaans karamel kidsproof kip koekjes koken kruiden lunch mexicaans ontbijt ovengerechten pasta pesto pindakaas review salade Santa Maria saus slowcooker tomaat tussendoortje vegetarisch vlees zoete baksels zoetigheden

Kruiden kopen?

Kruiden koop je hier!
Follow
koken & tafelen algemeen
Load More...Follow on Instagram

Footer

Over mij

Ik kook, bak, creëer en experimenteer. Alles vers, geen zakjes of pakjes. Lees meer

Volg je me al?

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • RSS

Bezoek ook eens

En deze

COPYRIGHT © 2017 Slowfoody
Slowfoody bakt niet alleen koekjes, maar verzamelt ook cookies. Meer weten?