Go Back

Blondies | Witte chocolade

Overdadig lekkere blondies met witte chocolade!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 45 min
Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans

Ingredi├źnten
  

  • 125 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gram witte chocolade in stukjes
  • 4 eieren
  • 350 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl zout
  • 2 tl vanille-extract
  • 300 gram bloem
  • poedersuiker (om te bestrooien)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht). Neem een bakvorm van 20 x 25 cm en vet deze licht in met boter. Bekleed de bakvorm met bakpapier en zorg ervoor dat het bakpapier over de rand hangt, zodat je de blondies er straks beter uit kunt halen.
  • Zet een pan met een goede bodem water op het fornuis en laat dit water zachtjes koken. Plaats hierboven een hittebestendige kom en laat hierin de chocolade en boter volledig smelten. Roer deze massa goed door elkaar, haal de kom van de pan af en laat het mengsel wat afkoelen.
  • Klop in een keukenmachine (of met een handmixer) de eieren met het zout totdat het lichter van kleur wordt en iets in volume toeneemt. Voeg dan het vanille-extract en de suiker toe en klop het tot het een dik en romig mengsel is. Spatel nu eerst het afgekoelde chocolade-botermengsel en daarna de bloem er door heen tot je een egaal beslag hebt.
  • Schep het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm en zet deze 35-40 minuten in de oven. De blondies zijn klaar als de bovenkant volledig gestold is en de binnenkant nog iets smeuiig. Controleer op gaarheid door na 35 minuten in het midden van de koek te prikken met een sat├ęprikker. Komt deze er bijna schoon uit, dan zijn de blondies gaar.
  • Laat de blondies afkoelen in de bakvorm. Snijd met een (bot) mesje de zijkanten los en til het geheel aan de overhangende stukken bakpapier uit de vorm. Laat het daarna verder afkoelen op een taartrooster.
  • Als laatste snijd je de blondies in 9 grote of 16 kleinere stukken en bestrooi je ze met een dun laagje poedersuiker. Enjoy!
Trefwoord lekkernij, zoete baksels