Go Back

Spaanse saucijzenbroodjes

Overheerlijke saucijzenbroodjes met een Spaanse twist
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Borrelhapje
Keuken Mediterraan
Porties 32 stuks

Ingredi├źnten
  

  • 1 rol vers bladerdeeg (270 gram)
  • 150 gram chorizo
  • 150 gram rundergehakt
  • 150 gram saucijzen
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el oregano
  • 1 ei losgeklopt
  • sesamzaadjes wit/zwart

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verwijder het vel van de chorizo en snijd het vlees in hele kleine stukjes, zo fijn mogelijk. Druk het vlees uit de saucijzen in een ruime kom.
  • Doe het gehakt en de fijngehakte chorizo in de kom bij het saucijzenvlees en voeg ook het paprikapoeder en de oregano toe. Meng dit heel goed door elkaar heen. Breng op smaak met peper. Zout is niet nodig door de chorizo en saucijzen.
  • Snijd het bladerdeeg in de lengte in 2 gelijke delen. Maak van de helft van het vleesmengsel een lange worst en leg dit op 1 helft van het bladerdeeg. Rol het op en plak dicht met behulp van een beetje water. Herhaal met de rest van het vlees en de andere helft bladerdeeg.
  • Snijd de 2 rollen door de helft en dan nog eens in twee├źn. Snijd deze stukken nog eens in vieren. Leg ze met de vouwnaad naar onderen op de beklede bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Bestrooi met de sesamzaadjes.
  • Bak de saucijzenbroodjes in ongeveer 18-20 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Enjoy!
Trefwoord saucijzenbroodjes