Go Back

TexMex pulled chicken

Super smaakvolle TexMex pulled chicken met maar 5 ingredienten!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 5 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans, TexMex
Porties 6 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
  • 2-3 el Mexicaanse kruidenmix

    zelfgemaakt

  • 1 kilo kippendij met bot, zonder vel
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 1 blikje (150 gram) mais

Instructies
 

  • Leeg het blik tomatenblokjes in de pan van je slowcooker en voeg hier de kruidenmix aan toe. Meng even goed en verdeel dan de kippendijen er overheen.
  • Zet de slowcooker op de hoogste stand voor 4 uur of de laagste stand voor 6 uur. Snijd ondertussen de paprika's in reepjes en laat de mais zonodig uitlekken.
  • Voeg een uur voor het einde van de kooktijd de reepjes paprika en de mais toe aan de pan.
  • Verplaats aan het einde van de kooktijd de kip van de pan naar een ruime kom en verwijder alle botten. Trek met je handen de kip zoveel mogelijk uit elkaar.
  • Schenk ondertussen de saus in een pan en zet deze op middelhoog vuur. Laat de saus goed inkoken, proef en breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper.
  • Doe de pulled chicken weer terug in de saus en laat nog een paar minuten meewarmen.
Trefwoord 5 ingrediƫnten, fajita's, snel en simpel, TexMex