Go Back

Kip met cashewnoten en paksoi

Heerlijk malse kip met knapperige cashewnoten en frisse paksoi!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram kippendijfilet in reepjes
  • 100 gram cashewnoten
  • 1 el verse gember geraspt
  • 1 paksoi in reepjes
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 sjalot gesnipperd
  • Voor de marinade
  • 1 tl baking soda
  • 1,5 tl maizena
  • 0,5 tl zout
  • 1 tl lichte sojasaus
  • 1 el rijstwijn
  • 1 el water
  • Voor de saus
  • 3 el oestersaus
  • 1 tl rijstwijn
  • 1/4 tl zout
  • 0,5 tl witte peper
  • 3 el water

Instructies
 

  • Roer alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en meng hier de kip doorheen tot alles bedekt is. Zet 20 minuten weg op een koele plaats.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een ander kommetje en zet apart.
  • Verhit een eetlepel olie in een wok op middelhoog vuur en bak hierin de cashewnoten goudbruin. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Voeg eventueel nog wat olie toe aan de wok en draai het vuur hoger. Roerbak de gember tot hij lekker gaat ruiken. Voeg de paksoi en 1 eetlepel water toe en roerbak totdat het water verdampt is. Voeg de paprika, de ui en nog een eetlepel water toe en roerbak op middelhoog vuur tot het water is verdampt.
    Haal de groenten dan uit de wok en doe ze even in een kom.
  • Veeg de wok schoon met keukenpapier, voeg de overgebleven olie toe en roerbak de kip op hoog vuur totdat hij gaar, maar nog lekker mals is. Voeg de groenten weer toe en bak nog 30 seconden.
  • Voeg de saus toe en roerbak een minuut op middelhoog vuur totdat de saus goed warm is. Serveer met rijst of mie en serveer met de cashewnoten.
Trefwoord cashewnoten, kip, kip met cashewnoten, kippendij