Een goede pizza begint in principe bij de basis, letterlijk. Want zonder een goede deegbodem of lekkere saus ben je eigenlijk nergens. En die pizzasaus hoeft echt niet bomvol verschillende smaken te zitten. Liever niet zelfs, want als je de basis rustig houdt, komen de smaken van de ingrediënten op je pizza veel beter tot zijn recht.
Hieronder vind je mijn easy peasy basisrecept voor een heerlijke saus. Deze heb je in een paar minuten klaar en je maakt het ook nog eens met ingrediënten die je waarschijnlijk standaard in je voorraadkast hebt staan. Fijn toch?
Daarnaast geef ik nog twee opties die ook prima te combineren zijn met je favoriete ingrediënten. Niet echt recepten, maar wel fijne alternatieven voor de standaard smaken die je normaal op een pizza zou verwachten.
Voor alle drie de recepten geldt, dat je ze heel simpel in een kommetje mengt en daarna gelijkmatig verspreidt over je pizzabodem.
Basisrecept pizzasaus
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
½ tl knoflookpoeder
1 tl gedroogde oregano
zout en peper naar smaak
Barbecue-pizzasaus
(lekker met pulled chicken, rode paprika en rode ui)
1 blikje tomatenpuree
1 flinke el barbecuesaus
zout en peper naar smaak
Chili-pizzasaus
(lekker met kipreepjes, groene paprika en bosui)
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
1 el chilisaus
zout en peper naar smaak
Deze hoeveelheid saus gebruik ik voor 2 ronde pizza’s of 1 grote plaatpizza. Het lijkt misschien weinig, maar wanneer je teveel saus gebruikt dan krijg je een zompige bodem en dat wil je niet. Geloof me!
Dit zocht ik! Heerlijk eenvoudig. Wil morgen een biologische pizzabodem beleggen met champignons, paprika, courgette en tomaat. Bedacht dat ik vergeten was om een basissaus te kopen. Zelf maken is natuurlijk veel beter. Bedankt voor het recept!
Heel graag gedaan Ingrid!
Ik hoop dat het je bevalt 🙂
Groetjes,
Hilde
Ik had een dubbele hoeveelheid gemaakt, omdat ik twee pizzabodems ging beleggen. Vond de smaak eerlijk gezegd wat té overheersend. Volgende keer maak ik een hoeveelheid en verdeel die over twee bodems.