Er is best veel te zeggen voor de traditionele aardappelsalade. Deze kan heel erg lekker zijn, mits met hele goede ingrediënten bereid. De variant uit de supermarkt sla ik persoonlijk liever over. Teveel mayonaise, te weinig smaak.
Toen ik laatst zelf aardappelsalade wilde maken, besloot ik het dan ook over een compleet andere boeg te gooien. Een restje pesto en zure room vormden de basis voor mijn aardappelsalade met een twist.
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
1 kilo krieltjes met schil, gewassen
1 eetlepel kappertjes
2 eetlepels pesto
2 eetlepels zure room
1 eetlepel citroensap
handjevol cherrytomaten, in vieren gesneden
Zo maak je het
Snijd de krieltjes in tweeën en doe ze in een pan met ruim water. Kook de krieltjes in ongeveer 15 minuten gaar.
Giet ze dan af, spoel ze kort met koud water en laat ze in een vergiet uitlekken.
Meng in een kommetje de pesto met de zure room en het citroensap.
Doe de uitgelekte aardappels in een mooie schaal of kom en voeg het pestomengsel toe. Meng het met twee opscheplepels voorzichtig, maar goed door elkaar. Schep de partjes tomaat en de kappertjes door de salade.
Ik serveerde deze salade met gegrilde kippendijfilet en een hardgekookt ei.
Smakelijk!
Tip: De krieltjes moeten niet te gaar worden, want dan worden ze kruimig en vallen ze uit elkaar. Wanneer je een vork in een krieltje steekt, moet deze heel langzaam van de vork afglijden. Blijft het krieltje zitten, dan zijn ze nog niet gaar genoeg. Prik je ze meteen stuk, dan zijn ze al te ver doorgekookt.
Geef een reactie