[:nl]Terwijl ik dit recept online zet, zit ik me te bedenken welke naam ik het geven moet. In het Engels noem je het pineapple fried rice, wat in het Nederlands neerkomt op gebakken rijst met ananas. Omdat ik dat wel een hele lange naam vind, heb ik dus maar besloten het ananasi te noemen. Voel je vooral vrij om het een andere benaming te geven als je het zelf gaat maken. Ik hou ananasi er in ieder geval in. Blij gerecht, blije naam.
Ik maak vaak nasi of mie goreng en gebruik dan het recept dat ik ooit van een Indische vriendin kreeg. Nou ja, recept. Zij maakte het, ik keek mee en heb de ingrediënten zo goed mogelijk onthouden. Inmiddels maak ik het waarschijnlijk compleet anders dan zij, maar het smaakt nog steeds heerlijk!
En nu had ik een verse ananas in huis en die heb ik gebruikt om de zomer een beetje in huis te halen. Gegarandeerd kidsproof, want mijn twee niets-lusters in huis hebben er ook van gesmuld.
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
4 (koffie)kopjes witte rijst, gekookt en afgekoeld
100 gram magere spekreepjes
1 teentje knoflook, uitgeperst
halve rode paprika
handvol diepvrieserwtjes
halve verse ananas, in stukjes
vissaus
limoensap
arachideolie
Zo maak je het
- Bak in een wok of hapjespan op middelhoog vuur de spekjes met een eetlepel arachideolie knapperig. Voeg dan de knoflook toe en bak dit 2 minuten mee. Schep de gekookte rijst bij de spekjes in de pan.
- Meng de ananas door de rijst en verwarm dit een paar minuten mee. Voeg de paprika en erwtjes toe en bak het geheel nog 5 minuten.
- Meng 2 à 3 eetlepels vissaus door de rijst en proef of het genoeg op smaak is. Voeg eventueel nog wat vissaus toe, met één eetlepel tegelijk. Het kan snel te zout worden. Sprenkel als laatste een eetlepel limoensap over de rijst. Enjoy!
[:en]Terwijl ik dit recept online zet, zit ik me te bedenken welke naam ik het geven moet. In het Engels noem je het pineapple fried rice, wat in het Nederlands neerkomt op gebakken rijst met ananas. Omdat ik dat wel een hele lange naam vind, heb ik dus maar besloten het ananasi te noemen. Voel je vooral vrij om het een andere benaming te geven als je het zelf gaat maken. Ik hou ananasi er in ieder geval in. Blij gerecht, blije naam.
Ik maak vaak nasi of mie goreng en gebruik dan het recept dat ik ooit van een Indische vriendin kreeg. Nou ja, recept. Zij maakte het, ik keek mee en heb de ingrediënten zo goed mogelijk onthouden. Inmiddels maak ik het waarschijnlijk compleet anders dan zij, maar het smaakt nog steeds heerlijk!
En nu had ik een verse ananas in huis en die heb ik gebruikt om de zomer een beetje in huis te halen. Gegarandeerd kidsproof, want mijn twee niets-lusters in huis hebben er ook van gesmuld.
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
4 (koffie)kopjes witte rijst
100 gram magere spekreepjes
1 teentje knoflook, uitgeperst
halve rode paprika
handvol diepvrieserwtjes
halve verse ananas, in stukjes
vissaus
limoensap
arachideolie
Zo maak je het
Doe de rijst met 6 kopjes water in een pan. Breng dit aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat de rijst met een deksel op de pan in 8 tot 10 minuten gaar en droog koken. Haal de pan van het vuur, schep even om en doe de deksel weer op de pan.
Bak in een wok of hapjespan op middelhoog vuur de spekjes met een eetlepel arachideolie knapperig. Voeg dan de knoflook toe en bak dit 2 minuten mee. Schep de gekookte rijst nog een keer goed om en doe dit bij de spekjes in de pan.
Meng nu de ananas door de rijst en verwarm dit een paar minuten mee. Voeg de paprika en erwtjes toe en bak het geheel nog 5 minuten.
Meng 2 à 3 eetlepels vissaus door de rijst en proef of het genoeg op smaak is. Voeg eventueel nog wat vissaus toe, met één eetlepel tegelijk. Het kan snel te zout worden.
Sprenkel als laatste een eetlepel limoensap over de rijst.
Eet smakelijk![:]
Geef een antwoord