Bliss Balls met walnoot en appel-kaneelstroop
Voor Frutesse mocht ik aan de slag om 6 recepten te creëren met hun heerlijke stropen. Ik maakte als lunchgerecht een overheerlijke sandwich en wilde ook een fijn tussendoortje maken. Om het mijzelf en jullie iets gemakkelijker te maken, besloot ik iets te bedenken dat niet in de oven gebakken hoeft te worden. Dat werden dus deze bliss balls.
De combinatie van walnoten met appel en kaneel is natuurlijk een klassieke combinatie en dat komt in deze bliss balls ook zeker volledig tot zijn recht. Je kunt ze meenemen in je lunchtrommel als tussendoortje tijdens je werkdag. Of geef ze mee aan de kinderen in hun broodtrommel als extraatje tijdens de overblijf. En heb je tegen 16.00 uur die welbekende trek, dan zijn deze bliss balls echt perfect om nog even door te halen tot het avondeten. Wanneer je ze ook eet, ze zijn echt heel erg lekker. Beloofd!
Dit heb je nodig
150 gram walnoten + extra voor decoratie
175 gram dadels zonder pit
2 el Frutesse appel-kaneelstroop
Verder heb je nodig
Keukenmachine/staafmixer met hakmolentje
Zo maak je ze
- Maal de walnoten fijn in je keukenmachine of in het hakmolentje van je staafmixer. Doe dit in een kom en zet even opzij.
- Doe nu de dadels in de keukenmachine, voeg een eetlepel water toe en maal ze fijn tot je een gladde massa hebt. Voeg de stroop toe en maal nogmaals tot alles vermengd is.
- Voeg het dadelmengsel toe aan de gemalen walnoten en meng goed met een houten lepel. Dek dit mengsel af en zet een half uur in de koelkast om op te stijven.
- Maal ondertussen nog een handje walnoten net niet helemaal fijn.
- Haal het mengsel weer uit de koelkast en maak er balletjes van ter grootte van 1 à 2 flinke theelepels. Rol deze door de gemalen walnoten tot ze helemaal bedekt zijn.
- Je kunt de bliss balls in een afgesloten bakje een week in de koelkast bewaren. Enjoy!
Geef een reactie