[:nl]
Na alle december-gekte gevuld met allerlei heerlijkheden besloot ik dat er nu iets gezonds gebakken ging worden. Aangezien ik wel heel veel zin had in chocolade moest ik een alternatief gaan vinden voor mijn zondige fudge brownies.
Eerder maakte ik al eens brownies met behulp van rode bietjes (recept volgt) en nu wilde ik ze graag proberen met zwarte bonen. Dit had ik al talloze keren zien langskomen en ik had er mijn twijfels over. Want hoe kan een brownie nou echt lekker zijn als er zwarte bonen in verwerkt zijn? Nou, die twijfels zijn verdwenen want deze brownie-bites zijn echt heerlijk!
Dit heb je nodig
(voor 12 stuks)
1 blik (400 gram) zwarte bonen
80 ml water
50 gram kokosolie
2 eieren, losgeklopt
75 gram cacao
1 tl vanille-extract
½ tl oploskoffie
flinke snuf zout
100 gram rietsuiker
1½ tl bakpoeder
Voor de topping
½ reep Tony’s Chocolonely puur-pecan-kokos, in stukjes gehakt
handjevol walnoten, in stukjes gehakt
Verder heb je nodig
keukenmachine, staafmixer of hakmolentje
muffinvorm voor 12 muffins
Zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de holtes van de bakvorm licht in. Ik gebruikte hiervoor een bakspray, maar het kan ook met gesmolten kokosolie of boter.
- Leeg het blik zwarte bonen in een zeef en spoel ze grondig met water. Laat de bonen goed uitlekken.
- Smelt de kokosolie in een pannetje en laat het even afkoelen.
- Doe de uitgelekte bonen in je keukenmachine en maal ze goed fijn. Voeg dan alle ingrediënten, behalve de walnoten en chocoladestukjes, toe en maal het net zolang tot je een homogene massa hebt.
- Verdeel het beslag over de 12 holtes van je bakvorm, ongeveer 2 eetlepels per stuk. Verdeel daarna de stukjes walnoot en chocolade over de bovenkant en schuif de bakvorm in de voorverwarmde oven.
- Bak de brownie-bites in 20-25 minuten gaar. Laat ze eerst een half uurtje in de vorm zitten, voordat je ze verplaatst naar een taartrooster om volledig af te koelen. Enjoy!
[:en]
Na alle december-gekte gevuld met zondige heerlijkheden besloot ik dat er nu iets gezonds gebakken ging worden. Aangezien ik wel heel veel zin had in chocolade moest ik een alternatief gaan vinden voor mijn zondige fudge brownies.
Eerder maakte ik al eens brownies met behulp van rode bietjes (recept volgt) en nu wilde ik ze graag proberen met zwarte bonen. Dit had ik al talloze keren zien langskomen en ik had er mijn twijfels over. Want hoe kan een brownie nou echt lekker zijn als er zwarte bonen in verwerkt zijn? Nou, die twijfels zijn verdwenen want deze brownie-bites zijn echt heerlijk!
Dit heb je nodig
(voor 12 stuks)
1 blik (400 gram) zwarte bonen
80 ml water
50 gram kokosolie
2 eieren, losgeklopt
75 gram cacao
1 tl vanille-extract
½ tl oploskoffie
flinke snuf zout
100 gram rietsuiker
1½ tl bakpoeder
Voor de topping
½ reep Tony’s Chocolonely puur-pecan-kokos, in stukjes gehakt
handjevol walnoten, in stukjes gehakt
Verder heb je nodig
keukenmachine, staafmixer of hakmolentje
muffinvorm voor 12 muffins
Zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de holtes van de bakvorm licht in. Ik gebruikte hiervoor een bakspray, maar het kan ook met gesmolten kokosolie of boter.
- Leeg het blik zwarte bonen in een zeef en spoel ze grondig met water. Laat de bonen goed uitlekken.
- Smelt de kokosolie in een pannetje en laat het even afkoelen.
- Doe de uitgelekte bonen in je keukenmachine en maal ze goed fijn. Voeg dan alle ingrediënten, behalve de walnoten en chocoladestukjes, toe en maal het net zolang tot je een homogene massa hebt.
- Verdeel het beslag over de 12 holtes van je bakvorm, ongeveer 2 eetlepels per stuk. Verdeel daarna de stukjes walnoot en chocolade over de bovenkant en schuif de bakvorm in de voorverwarmde oven.
- Bak de brownie-bites in 20-25 minuten gaar. Laat ze eerst een half uurtje in de vorm zitten, voordat je ze verplaatst naar een taartrooster om volledig af te koelen.
Enjoy![:]
[…] Aangezien ik trek had in iets zoets ging ik rondkijken op haar blog. Daar staat een recept van brownies waar zwarte bonen in gaan. Met wat aanpassingen van mijn kant maakte ik er een heerlijke zwarte […]