Eén van mijn all time favorieten wanneer wij Indiaas eten afhalen, is toch wel de kip korma. Een heerlijke milde curry die ook zeker voor kinderen heel goed te eten is. En dat is voor mij heel belangrijk, aangezien ik 3 jongensmondjes te voeden heb. Maar ook voor diegenen die nou eenmaal niet zo van de spicy curry’s zijn, is dit een absolute aanrader.
Je kunt de korma pasta prima in de winkel kopen, maar ik wilde hem graag ‘from scratch’ maken. En dat proef je er zeker wel in terug. Dat beloof ik!
Tip: Vind je het met de rode peper nog te scherp dan kun je deze uiteraard weglaten.
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
Voor de korma pasta
75 ml arachideolie
2 teentjes knoflook
2 uien, gesnipperd
1 stukje gember van ca. 2cm, geraspt
1 rode peper, zonder zaadlijsten en zaadjes en heel fijn gesneden
20 gram ongezouten cashewnoten, grof gehakt
20 gram geraspte kokos, ongezoet
20 gram garam masala (kruidenmengsel)
1 tomaat, in kleine blokjes gesneden
Verder heb je nodig
arachideolie
4 stuks kipdijfilet, in stukjes gesneden
2 zoete aardappels, in stukken gesneden
1 rode paprika, in stukjes gesneden
4 eetlepels rode linzen
300 ml kippenbouillon
400 ml kokosmelk
200 gram diepvrieserwtjes
300 gram zilvervliesrijst
eventueel naan
peper en zout
foodprocessor of staafmixer
wok of hapjespan
Zo maak je het
De korma pasta
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe 2 teentjes knoflook met schil in een klein ovenbestendig schaaltje en zet deze 15 minuten in de oven. Laat ze even afkoelen en druk de tenen uit de schil. Laat even afkoelen en snijd ze dan fijn.
Het poffen van de knoflook geeft het een zoete smaak en haalt de scherpte er vanaf.
- Verwarm de olie in een wok of ruime hapjespan en fruit hierin de ui, knoflook en gember ongeveer vijf minuten tot het sterk begint te geuren.
- Voeg de rode peper, geraspte kokos en gehakte cashewnoten toe en bak deze een paar minuten mee.
- Doe nu de garam masala bij het mengsel in de pan en bak ook dit een minuut mee.
- Voeg als laatste de blokjes tomaat toe en meng alles goed door elkaar.
- Doe het pastamengsel in de kom van de foodprocessor of beker van de staafmixer en pureer tot het een fijne pasta is. Let op: hij wordt niet helemaal glad.
Hier begint het recept wanneer je de korma pasta niet zelf maakt
- Bereid de zilvervliesrijst en eventueel de naan (brood) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit in de wok 2 eetlepels arachideolie. Bak hierin de stukjes kipdijfilet aan alle kanten even aan, totdat ze goudbruin zijn.
- Voeg nu de zoete aardappel, paprika en linzen toe en roer alles goed door elkaar.
- Doe nu de korma pasta erbij en schep het om.
- Schenk de kippenbouillon en kokosmelk in de wok en breng het rustig aan de kook. Zet het vuur dan zachter, maar zorg dat het wel zachtjes blijft koken.
- Voeg na 15 minuten de erwtjes toe en laat het nog een paar minuten pruttelen.
- Test met een vork of de zoete aardappels gaar zijn en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Serveer deze curry met de zilvervliesrijst en eventueel de naan. Om het gerecht nog iets milder te maken, kun je vlak voor het serveren een goede eetlepel (Griekse) yoghurt er op scheppen.
Achchese bhojon kijie! Oftewel: eet smakelijk!
Geef een antwoord