Ook in de drukke maand december stond de Foodblogswap gewoon weer op de planning. En deze ronde mocht ik een gerecht kiezen van vriendinnen Joyce & Irene die samen het blog Taste our Joy hebben opgericht. Zo leuk om te lezen dat zij elkaar hebben ontmoet door een bijbaantje, want zo leerde ik mijn beste vriendin ook kennen op 15-jarige leeftijd.
Na lang wikken en wegen besloot ik een makkelijke, maar oh zo lekkere salade met pompoen, granaatappelpitjes en feta te maken. Ik gebruikte zelf veldsla, omdat ik die nootachtige smaak heel goed vind passen bij pompoen. De balsamicoazijn verving ik door een dressing op basis van granaatappelsiroop, die je bij de meeste toko’s kunt vinden. Deze salade is niet alleen heel erg lekker, maar ook absoluut een plaatje om te zien!
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
Voor de salade
75 gram veldsla
400 gram pompoen, geschild en in stukjes gesneden
arachideolie
zout en peper
100 gram granaatappelpitjes
100 gram feta
1 takje verse munt, in dunne reepjes gesneden
Voor de dressing
1 el granaatappelsiroop (toko)
4 el milde olijfolie
2 tl honing
Zo maak je het
- Verdeel de veldsla over een mooie schaal en zet even opzij.
- Verwarm je oven voor op 200 graden. Doe de pompoenstukjes in een ovenschaal met 2 eetlepels arachideolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de pompoen in 30-35 minuten in de oven tot ze beetgaar zijn. Laat de pompoen buiten de oven een beetje afkoelen tot lauwwarm.
- Meng voor de dressing de siroop met olijfolie en honing. Proef en voeg eventueel nog een beetje honing toe als je het niet zoet genoeg vindt. Verdeel de dressing met een lepel over de veldsla.
- Verdeel de blokjes pompoen over de veldsla en verbrokkel hier de feta overheen. Strooi de granaatappelpitjes over de hele schaal en maak de salade af met de reepjes fijngesneden munt. Enjoy!
Geef een reactie