Proef het voorjaar in Umbrië | Wine & Food Reis
Sinds ik een foodblog heb, ben ik ook begonnen met een soort van foodbucketlist. Op die lijst staan alle dingen die ik nog een keer wil maken. En geloof me, die lijst wordt eerder langer dan korter want er komen alleen maar lekkere dingen bij. Naast die talloze uit te proberen recepten staan er ook nog andere wensen op mijn foodlijstje. Zo zou ik onvoorstelbaar graag eens naar Italië gaan om in de keuken te staan met een echte Nonna en daarna aan te schuiven bij la famiglia. Dus toen ik over deze Wine & Food reis las, begon mijn foodie-hart ineens heel snel te kloppen!
De omgeving
Umbrië bevindt zich in centraal Italië en heeft een zacht, mediterraan klimaat. Podere del Buongustaio ligt in het groene hart van Umbrië en grenst aan het oude dorp Montegiove, dat gebouwd is rondom het 13e-eeuwse kasteel Castello di Montegiove. Het landgoed rondom het kasteel beslaat tegenwoordig zo’n 1200 hectare grond en naast het produceren van wijn en olijfolie hebben ze hier ook prachtige appartementen.
In de bossen rondom Podere del Buongustaio is het een ware foodie-heaven! Je vindt er een keur aan paddenstoelen, zoals eekhoorntjesbrood en zwarte trompet. Daarnaast zijn er talloze kruiden in het wild te vinden en verse truffels. Wildliefhebbers komen zeker aan hun trekken want je komt er fazanten, herten, wilde zwijnen en stekelvarkens tegen. En zoals je in Italië kunt verwachten, zie je ook hier de prachtig uitgestrekte wijn- en olijfboomgaarden.
De locatie
De oorspronkelijke boerderij uit 1830 is sinds 2011 in het bezit van Adje Middelbeek die hem volledig heeft gerestaureerd met behoud van originele elementen. Zo heeft de agriturismo een stijlvolle, historische uitstraling gekregen. Podere del Buongustaio, het landgoed van de goede smaak, is er voor iedereen die op zoek is naar rust in combinatie met culinair genot.
De reis
Tijdens deze Wine & Food reis, die Adje Middelbeek samen met chef-kok Joop Zwiep organiseert, proef je (letterlijk) het voorjaar in Umbrië. Geniet van het Sagra degli Asparagi di Bosco, oftewel een lokaal eetfestijn ter ere van de bosasperge. Bezoek lokale delicatessenwinkels met streekproducten, ga wijnen proeven. Duik de keuken in met twee echte Nonna’s, bezoek de bijzondere tuin Scarzuola, zie hoe alle originele Umbrische worsten worden gemaakt. En last, but definitely not least: krijg elke dag de kans om een driegangendiner te koken met Joop Zwiep!
Praktische informatie
Wanneer? 29 april tot 5 mei 2018
Kosten? De reis kost €1350 exclusief reiskosten
Op het moment van schrijven zijn er nog 4 plekken over, dus wees er snel bij! Meer informatie of meteen reserveren? Hier lees je alles wat je weten moet!
Geef een reactie