Zoals waarschijnlijk wel bekend is, ben ik helemaal gek op de combinatie van citroen en maanzaad. Ik gebruik het in heerlijke cupcakes of verwerk het in een smakelijke tulband.
Maar deze keer besloot ik de citroen eens te vervangen door een andere citrusvrucht: sinaasappel. En ook die combinatie is zeker één voor in de boeken, want heerlijk. Deze pancakes zijn enorm luchtig door de ricotta, fris dankzij de sinaasappel en ietsjes hartig met dank aan het maanzaad. Een echte aanrader voor een uitgebreid ontbijt in het weekend!
Dit heb je nodig
(voor 12 stuks)
195 gram boekweitmeel
1 eetlepel suiker
1½ theelepel bakpoeder
½ theelepel baking soda
¼ theelepel zout
240 gram ricotta
180 ml melk
1 ei
sap en rasp van 1 sinaasappel
60 gram boter, gesmolten en iets afgekoeld
½ theelepel vanille-extract
Zo maak je ze
- Meng in een ruime kom boekweitmeel, suiker, bakpoeder, baking soda en zout goed door elkaar.
- Roer in een andere kom het ei, de ricotta, melk, boter, sinaasappelsap en vanille-extract met een garde door elkaar totdat het helemaal vermengd is. Roer dan de sinaasappelrasp er doorheen.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de kom met droge ingrediënten en roer tot het net aan vermengd is.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en doe een beetje olie of boter in de pan.
- Schenk met een juslepel 3 kleine rondjes in de pan.
- Wanneer zich luchtbelletjes aan de bovenkant vormen, draai je de pancakes met een spatel voorzichtig om. Bak nog een minuut of 2 en haal ze dan uit de pan.
- Ga zo door totdat het beslag op is.
Serveer deze heerlijke pancakes met maple syrup of een lepeltje jam. Enjoy!
De pancakes die al klaar zijn, houd je warm in de oven (90 graden) of op een bord met aluminiumfolie erover.
Geef een reactie