Dit is echt een goed voorbeeld van de gerechten die ik vroeger altijd uit een zakje of pakje maakte. Niet omdat ik dacht dat ik het zelf niet kon maken, maar omdat het je in de supermarkt zo ontzettend makkelijk wordt gemaakt. Je koopt een pakket waar alles in zit en waaraan je alleen nog vers vlees en groentes naar keuze hoeft toe te voegen. Appeltje eitje toch? Tot je het een keer wel zelf maakt, met je eigen kruidenmix. Dan wil je nooit meer zo’n kant-en-klaar pakketje. Beloofd!
Doordat je de kruiden zelf mengt, bepaal je ook zelf hoeveel zout je aan het eten toevoegt en hoe scherp het gerecht wordt. Dit is extra handig wanneer er kinderen mee eten. En uiteraard zitten er geen smaakversterkers, E-nummers en al dat soort ongein in. Alleen maar voordelen dus!
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
500 gram gehakt
1 sjalotje, gesnipperd
2 eetlepels tacokruiden
1 blikje (70 gram) tomatenpuree
1 rode paprika, in stukjes
1 gele paprika, in stukjes
1 groene paprika, in stukjes
1 blik (400 gram) tomatenblokjes
1 blik (410 gram) kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
1 blikje (150 gram) crispy mais, uitgelekt
8-12 taco’s
zure room
geraspte kaas
halve krop ijsbergsla, fijngesneden
Zo maak je het
- Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan of hapjespan en rul hierin het gehakt tot het goudbruin en gaar is. Voeg dan de gesnipperde sjalot toe en bak deze mee tot hij glazig ziet. Voeg de tacokruiden toe en de tomatenpuree en laat dit enkele minuten mee garen.
- Doe de gesneden paprika’s bij het gehakt in de pan en voeg ook de tomatenblokjes toe. Roer alles goed door elkaar en laat het een minuut of 10 sudderen tot de paprika wat zachter is geworden. Voeg als laatste de uitgelekte bonen en mais toe en laat het geheel nog 5 minuten doorwarmen.
- Verwarm ondertussen de taco’s zoals aangegeven is op de verpakking.
- Serveer de taco’s met het gehakt, de zure room, geraspte kaas en ijsbergsla. Enjoy!
Liyen zegt
Dat ziet er lekker uit! Welke merk taco’s heb je gebruikt?
Hilde zegt
Was ook verrukkelijk! Ik gebruik altijd de taco’s van Santa Maria. Die vinden wij het lekkerst.