Jarenlang was ik een rasechte koffiedrinker. Ik stond ermee op, dronk behoorlijk wat kopjes gedurende de dag en zelfs na het eten nam ik nog zeker 2 bakjes. Aan thee deed ik eigenlijk alleen als ik hoofdpijn had of echt ziek was.
Niet dat ik thee niet lekker vond, maar de thee uit de kartonnen doosjes in de supermarkt konden niet echt op mijn goedkeuring rekenen. Die smaken zijn mijns inziens te kunstmatig en kunnen mij dus niet echt bekoren.
Losse thee daarentegen vind ik wel ontzettend lekker en de laatste jaren koop ik eigenlijk ook alleen nog thee bij speciaalzaken. Ik laat me dan graag goed voorlichten en wil er zoveel mogelijk van weten. Dus toen ik de kans kreeg om een paar losse theeën van Olijf te proeven, greep ik dat aanbod uiteraard met beide handen aan. En het zijn niet de meest standaard theesoorten, maar echt hele bijzondere, sprekende smaken.
Marsala Chai | Kruidig en verwarmend
Deze kruidige Marsala Chai thee heeft alles in zich wat je nodig hebt om heerlijk op te warmen op een koude dag. Vooral de verwarmende gember en frisse citrus passen perfect bij de winter. En wil je een keer iets speciaals maken van je theemoment dan maak je een Chai Tea Latte. Genieten!
Black Coffee Cake | Bijzonder verrassend
Voor theeliefhebbers een must en voor koffiedrinkers echt de moeite waard om te proberen. Deze Black Coffee Cake thee van Tafelgut is een echte traktatie! Met ingrediënten als gebrande koffiebonen, witte chocolade en kersen is dit een ontzettend bijzondere thee. Neem een slokje, sluit je ogen en geniet van deze winterse heerlijkheid.
Crème Brulee | Een toetje voor je koffie
Toen ik het zakje met deze Crème Brulee thee opentrok, kwam een heerlijke zoete geur vrij die me nog het meeste deed denken aan versgebakken koekjes. Dat heeft deze zoete rooibosthee waarschijnlijk te danken aan de vanille die erin zit. Daarnaast bevat het tonkaboon-extract en amaranth, een Zuid-Amerikaans zaad dat boordevol mineralen, eiwit, vezels en vitaminen zit. Dat is natuurlijk een hele leuke bijkomstigheid.
De Crème Brulee is heerlijk te drinken als een gewoon kopje thee, maar kan ook gebruikt worden als toevoeging aan een kopje koffie. Vul een t-sac met één koffielepel van dit fijne melange en laat dit een paar minuten trekken in een kop hete koffie. Echt heel bijzonder!
Toscane Blend | Italiaans genieten
Last but not least proefde ik de Toscane Blend. Een rooibosthee die echt heel lekker is om bij de open haard te drinken als de ijspegels buiten aan het dak hangen. Door de stukjes appel en toevoeging van Amaretto is deze thee uitermate geschikt om bij het dessert te serveren, bijvoorbeeld tijdens het Kerstdiner.
Net als de Crème Brulee is ook de Toscane Blend te gebruiken als smaakmaker voor in je koffie. En als ik dan nog een tip mag geven: doe er meteen een scheutje Amaretto in om het af te maken.
Meer informatie
Ben je enthousiast geworden en wil je meer informatie of meteen één van bovenstaande theeën bestellen? Neem dan zelf eens een kijkje op de site van Olijf. Want naast thee hebben ze ook prachtig servies, mooie keukenaccessoires, heerlijke soorten olijfolie en azijn en nog veel meer.
Geef een antwoord