Ga terug

Cupcakes | Pepermunt en After Eight

Chocolade cupcakes met een fris vleugje pepermunt!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Decoreren 5 min
Totale tijd 40 min
Gang Tussendoortje
Keuken Comfort Food
Porties 12 stuks

Ingrediënten
  

  • 130 gram bloem
  • 50 gram cacao
  • ½ tl bakpoeder
  • ¼ tl baking soda
  • ¼ tl zout
  • ½ tl oploskoffie (poeder)
  • 200 gram suiker
  • 120 ml arachideolie
  • 120 ml zure room
  • 60 ml handwarm water
  • 2 eieren
  • ½ tl pepermuntextract
  • Voor de chocoladefrosting

  • 120 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 120 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 200 gram poedersuiker
  • 25 gram cacao
  • 1 tl vanille-extract
  • 6 After Eight chocolaatjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en plaats 12 papieren cupcakevormpjes in een muffinvorm.
  • Meng in een kom bloem, cacao, bakpoeder, baking soda en zout goed door elkaar. Zet opzij.
  • Doe de suiker met de oploskoffie in een andere, ruime kom en schenk hier het water bij. Roer het even flink door met een garde tot de suiker en koffie beginnen op te lossen. Voeg dan de zure room toe en roer nogmaals goed. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Schenk de olie erbij en roer net zolang tot je een egale massa hebt. Meng als laatste het pepermuntextract er doorheen.
  • Voeg nu de droge ingrediënten in delen toe aan de natte. Wacht telkens tot alles is opgenomen voordat je weer wat erbij doet. Ga door tot het een egaal mengsel is.
  • Verdeel het beslag over de papieren vormpjes en schuif de bakvorm in de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten gaar. Je kunt de gaarheid testen door een satéprikker in het midden van een cupcake te prikken. Komt deze er schoon uit, dan zijn ze klaar om uit de oven te halen.
  • Laat de cupcakes volledig afkoelen op een taartrooster.
  • Maak ondertussen de frosting:
    Doe de boter in de kom van je mixer en zet deze op middelhoge snelheid aan. Klop de boter tot hij lichter van kleur en romig is. Voeg nu de roomkaas toe en mix net zolang tot het een egaal mengsel is geworden. Zet de mixer op de laagste stand en voeg de poedersuiker in delen toe. Wacht steeds tot de suiker volledig is opgenomen voordat je een nieuwe lepel toevoegt. Voeg dan de cacao toe en laat de mixer draaien tot alle cacao vermengd is. Meng als laatste het vanille-extract er kort doorheen.
  • De cupcakes decoreren:
    Snijd de After Eight chocolaatjes schuin doormidden, zodat je 12 driehoekjes krijgt.
    Doe de chocoladefrosting in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze. Neem de afgekoelde cupcakes en spuit op elk cakeje een mooie rozet chocoladefrosting. Steek een half chocolaatje erin en serveer.
    Enjoy!
Trefwoord zoete baksels