Ga terug

Spaghetti met verse kruiden en broodkruim

De knapperige broodkruim geeft een heerlijke bite aan je pasta!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingredi├źnten
  

  • 400 gram spaghetti
  • 15 gram verse platte peterselie
  • 15 gram verse basilicum
  • 15 gram verse bieslook
  • 10 gram verse oregano
  • 10 gram verse tijm
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 1 ciabatta (afbak, vers of oudbakken)
  • 125 gram spekreepjes
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 handvol cherrytomaten gehalveerd
  • zout en peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Heb je een afbak-ciabatta, verwarm dan de oven voor op de juiste stand en bak het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Heb je een verse ciabatta of eentje van een paar dagen oud, dan kun je deze stap overslaan
  • Hak de peterselie, basilicum, bieslook en oregano fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de ciabatta in kleine blokjes.
  • Zet een ruime pan/wok op middelhoog vuur en verhit hierin een eetlepel olijfolie. Bak de spekreepjes tot ze knapperig zijn en schep ze dan op een bord. Fruit in diezelfde pan de knoflook een paar minuten.
  • Voeg nu de blokjes ciabatta toe en bak deze in ongeveer 5 minuten goudbruin en knapperig. Haal de pan van het vuur en meng de verse kruiden, de helft van de Parmezaanse kaas en de uitgebakken spekreepjes er doorheen.
  • Giet de spaghetti af, doe deze in een ruime schaal en meng het broodkruimmengsel en de cherrytomaatjes hier doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de overgebleven Parmezaan. Enjoy!

Notities

Dit recept is perfect om van je 'oude brood' af te komen. Ik maakte het ook al eens na een verjaardag, toen er een stokbrood over was gebleven.
En wil je het vegetarisch, dan kun je de spekjes heel goed vervangen door grof gehakte pecannoten of cashewnoten. 
Trefwoord duurzaam, koken met kliekjes, simpel, snel