Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ruime (of 2 kleinere) ovenschaal in. Snipper de sjalotten en pers de knoflook uit. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd in stukjes.
Doe een beetje olie in een steelpan op middelhoog vuur en fruit hierin 1 sjalot een paar minuten aan. Voeg de helft van de uitgeperste knoflook toe en bak dit een minuutje mee. Voeg nu de tomatenblokjes, oregano, suiker, de gemalen komijn en het uienpoeder toe. Roer goed, breng op smaak met zout en peper en breng zachtjes aan de kook. Draai het vuur lager en laat dit zachtjes pruttelen.
Zet een ruime koekenpan op middelhoog vuur en voeg een eetlepel olijfolie toe. Fruit de ander sjalot en de rest van de knoflook hierin en voeg dan het gehakt toe. Bak dit rul en voeg de tacokruiden toe, eerst 2 eetlepels, dan proeven en eventueel naar smaak nog eentje extra. Voeg de mais en paprika toe en laat nog een paar minuten bakken.
Neem een tortilla, schep er 2-3 eetlepels van het gehaktmengsel op, een lepeltje van de tomatensaus en wat geraspte cheddar. Rol/vouw hem dicht en leg in de ingevette ovenschaal.
Wanneer je alle burrito's in de schaal hebt liggen, verdeel je de resterende tomatensaus over de bovenkant. Strooi de rest van de cheddar er overheen en zet de schaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 10 minuten of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.