Ga terug

Ovenschotel bloemkool en macaroni

De lekkerste mac and cheese met bloemkool en kipreepjes
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Comfort Food
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bloemkool
  • 200 gram macaroni (elleboogjes)
  • 125 ml crème fraiche
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram gekookte kipreepjes (gerookte kip kan ook)
  • 50 gram panko (paneermeel)
  • 2 tl oregano
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ruime ovenschaal in met boter of olie.
  • Verdeel de bloemkool in roosjes en was deze. Doe ze in een ruime kookpan, samen met de macaroni en water en kook dit tot de macaroni gaar is. Giet goed af.
  • Roer de crème fraiche en slagroom door de bloemkool en macaroni heen en breng op smaak met zout en peper. Roer dan ook de reepjes kip er doorheen. Proef en breng op smaak met zout en peper. Schep dit mengsel in de ingevette ovenschaal.
  • Meng in een kommetje de panko met de oregano en geraspte Parmezaan. Roer er een eetlepel olijfolie doorheen en verdeel het daarna over de bovenkant van de ovenschotel
  • Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 20 tot 25 minuten tot de bovenkant goudbruin is. Serveer met een lekkere salade.
Trefwoord gezondere mac and cheese, kidproof, kindvriendelijk, mac and cheese, ovenschotel