Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal licht in met olijfolie.
Meng in een kom de panko met de Parmezaan en oregano en schenk er een betje olie bij. Roer goed door elkaar tot je kruim krijgt ter groote van flinke broodkruimels. Snijd de chorizo in hele kleine blokjes.
Verwarm een eetlepel olie in een ruime koekenpan/hapjespan op zacht vuur en fruit hierin het gesnipperde sjalotje aan tot het glazig ziet. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Schenk dan de gezeefde tomaat erbij. Voeg oregano, majoraan en basilicum toe en breng op smaak met zout en peper. Laat dit een minuut of 10 zachtjes sudderen en roer dan de room er doorheen. Zet het vuur nu helemaal laag.
Breng een pan met ruim water aan de kook en laat hierin de lasagnebladen 1 voor 1 kort koken. Ongeveer 20 seconden per blad. Haal ze eruit met een schuimspaan of tang, laat uitlekken en leg ze op een grote snijplank. Maak je geen zorgen dat ze een beetje aan elkaar plakken, dat komt straks goed!
Schenk de helft van de tomaten-roomsaus in de ovenschaal. Snijd een saucijs doormidden, verwijder het velletje en leg 1 helft aan de korte kant van een lasagneblad. Rol deze zo netjes en strak mogelijk op en leg het rolletje in de saus. Ga zo door met de rest van de bladen en saucijzen tot ze op zijn.
Schenk de rest van de saus over de rolletjes, verdeel het panko-mengsel hier overheen en strooi de blokjes chorizo daar weer over. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat het in 20-25 minuten gaar worden. Enjoy!