Ga terug

Bladerdeeg | Molens met jam

Knapperige molentjes van bladerdeeg met jam
Voorbereidingstijd 10 min
Oventijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Dessert, Nagerecht, Tussendoortje, Zoetigheden
Keuken Nederlands
Porties 4 stuks

Ingrediƫnten
  

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • jam (naar smaak)
  • kristalsuiker
  • bakpapier

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 215 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Strooi een heel dun laagje suiker over het bakpapier en leg hier de ontdooide plakjes bladerdeeg op (zonder het plasticje). Snijd het bladerdeeg vanaf de hoeken schuin in, maar niet helemaal tot het midden. Ik gebruikte de onderkant van een flesje olie om ze allemaal gelijk te krijgen (zie foto).
  • Schep dan een flinke theelepel jam op het midden van elk vel bladerdeeg. Gebruik niet teveel, want dit loopt er tijdens het bakken weer uit.
  • Vouw nu 1 hoek naar het midden en leg deze voorzichtig op de jam. Sla 1 hoek over en vouw de volgende om. Doe dit nog 2 keer tot je een molentje hebt.
  • Strooi een beetje suiker over de molentjes en schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven. Bak de molens in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de molens nadat ze gaar zijn nog even afkoelen op een taartrooster en bestrooi ze eventueel met een beetje poedersuiker. Eet smakelijk!
Trefwoord bladerdeeg, traktatie