Ga terug

Blondies | Speculoos en pecannoten

De allerlekkerste blondies met speculoos en pecannoten
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 45 min
Gang Tussendoortje, Zoete baksels, Zoetigheden
Keuken Amerikaans
Porties 15 stuks

Ingrediënten
  

  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 240 gram witte basterdsuiker
  • 0,5 theelepel zout
  • 225 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 130 gram Speculoos
  • 2 eieren (op kamertemperatuur)
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 315 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 75 gram pecannoten (grof gehakt)
  • 5 Speculooskoekjes (grof gehakt)
  • 2 eetlepels Speculoos (ter garnering)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden celsius (160 graden hetelucht). Vet een browniebakvorm van 27,5 x 17,5 cm licht in en bekleed deze met bakpapier. Laat het bakpapier over de randen hangen, zodat je de blondies straks makkelijker uit de vorm kunt halen.
  • Smelt de boter en speculoos in een steelpannetje op laag tot middelhoog vuur. Doe de 2 soorten basterdsuiker en het zout, samen met de gesmolten boter en speculoos in een ruime kom en roer dit goed door elkaar met een garde. Voeg dan de eieren en het vanille-extract toe en roer goed door.
  • Voeg daarna de bloem en het bakpoeder toe en roer tot het net vermengd is. Spatel 2/3 van de gehakte pecannoten door het beslag. Schep het beslag in de beklede bakvorm en verdeel de resterende pecannoten en de stukjes speculoos over de bovenkant.
  • Zet de bakvorm in de oven en bak de blondies in 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Wanneer een satéprikker schoon uit het midden komt, zijn de blondies klaar. Haal de bakvorm uit de oven en laat de blondies eerst in de vorm afkoelen.
  • Haal de blondies uit de bakvorm door ze op te tillen d.m.v. het bakpapier en leg op een taartrooster. Verwarm de 2 eetlepels speculoos in een pannetje tot het vloeibaar genoeg is en versier er dan de bovenkant van de blondies mee. Snijd in 15 stukken en enjoy!
Trefwoord blondies, speculoos, zoete baksels, zoetigheden