Ga terug

Rijstpudding uit de slowcooker

Gemakkelijke en heerlijke rijstpudding uit de slowcooker
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur
Gang Dessert, Drankjes, Nagerecht
Keuken slowcooker, Turkse keuken
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 110 gram risottorijst
  • 1200 ml melk
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel kardemom (gemalen)
  • 25 gram roomboter (op kamertemperatuur)

Instructies
 

  • Neem een beetje van de boter en vet hiermee de pan van je slowcooker licht in.
  • Voeg dan de rijst, melk, suiker en kardemom toe en de resterende boter. Roer even door en doe de deksel erop.
  • Zet de slowcooker 4 uur op de hoogste stand. Roer halverwege even door en controleer na 3,5 uur of de rijst al zacht genoeg is. Zo ja, laat dan de deksel eraf zodat de rijstpudding iets dikker wordt.
  • Zet na de kooktijd de slowcooker uit en schep de rijstpudding in een schaal om af te koelen. Je zult zien dat hij dan nog wat meer opstijft. Serveer puur of met één van de genoemde toppings. Enjoy!
Trefwoord dessert uit de slowcooker, nagerecht slowcooker, rijstpudding, slowcooker