Ga terug

Sodabrood met karnemelk

Het makkelijkste, snelste brood om zelf te bakken!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 50 min
Gang Lunch, Ontbijt

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram Tarwebloem (T65) broodmeel
  • 5 gram baking soda
  • 5 gram zout
  • 440 ml karnemelk + extra voor bestrijken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hetelucht). Leg een vel bakpapier in een ovenbestendige (gietijzeren) braadpan, zodat de bodem en zijkanten bedekt zijn.
  • Weeg de droge ingrediĆ«nten af en roer ze goed door elkaar. Voeg de karnemelk toe en roer dit er met een houten lepel door heen. Zo gauw zich een bal deeg vormt, kun je stoppen met roeren. Hoe minder je het deeg bewerkt, hoe luchtiger het brood wordt.
  • Leg het deeg in de beklede braadpan en doe de deksel erop. Bestrijk de bovenkant van het deeg met een beetje karnemelk. Zet de pan eerst een half uur in de voorverwarmde oven en haal de deksel er dan vanaf. Laat het brood dan nog 15 tot 20 minuten bakken.
  • Om te controleren of het brood gaar is prik je met een thermometer in het midden van het brood. Als de kerntemperatuur 90 a 95 graden is, is het gaar.
    Haal de pan uit de oven en leg het brood op een taartrooster om af te koelen. Snijd in plakken en serveer!
Trefwoord brood zonder gist, snel en makkelijk brood, zelf brood bakken