Ga terug

Speculoos cupcakes met botercrème

De lekkerste cupcakes met de heerlijke smaak van speculoos!
Bereidingstijd 15 min
Baktijd 20 min
Totale tijd 35 min
Gang Traktaties, Tussendoortje, Zoete baksels, Zoetigheden
Keuken Amerikaans
Porties 8 stuks

Ingrediënten
  

  • 75 gram Roomboter op kamertemperatuur
  • 50 gram Speculoos
  • 100 gram Rietsuiker
  • 2 Eieren
  • 1 theelepel Vanille-extract
  • 125 gram Zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels Speculaaskruiden
  • Botercrème
  • Schuddebuikjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hetelucht) en doe 8 papieren vormpjes in een muffinbakvorm.
  • Doe de zachte boter in de kom van je (stand)mixer en mix op de hoogste stand zo'n 5 minuten tot de boter luchtig is. Voeg dan de speculoos en suiker toe en mix alles nog een minuut of 2.
  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe aan het botermengsel. Wacht tot het eerste ei volledig is opgenomen tot je het tweede toevoegt. Voeg het vanille-extract toe en mix tot alles is gemengd.
  • Doe het zelfrijzend bakmeel en de speculaaskruiden erbij en mix nog ongeveer een minuut op lage stand tot je een mooi egaal beslag hebt.
  • Schep (met een ijstang) het beslag in de 8 vormpjes en zet de bakvorm in de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes in 20-22 minuten goudbruin en gaar. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn, haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster.
  • Versier de afgekoelde cupcakes met een dikke toef botercrème (zie recept hieronder) en een paar schuddebuikjes. Enjoy!
Trefwoord herfst, kruidnoten, pepernoten, sinterklaas, speculoos, winter