Ga terug

Botercrème vanille basisrecept

De lekkerste, luchtige vanille-botercrème
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min
Gang Zoetigheden
Keuken Amerikaans
Porties 10 cupcakes

Ingrediënten
  

  • 125 gram Roomboter zo zacht mogelijk!
  • 250 gram Icing sugar (FunCakes of Tate & Lyle) of gewoon poedersuiker
  • 1 theelepel Vanille-extract
  • 25-30 ml Volle melk kamertemperatuur

Instructies
 

  • Doe de zachte boter in de kom van je (stand)mixer en mix op middelhoge stand tot de boter luchtig is. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Voeg de suiker, het vanille-extract en de helft van de melk toe. Mix nu op lage stand tot het een beetje vermengd is en zet de mixer dan op middelhoog voor ongeveer 2 minuten.
  • Is de botercrème te dun, voeg dan nog wat icing sugar (of poedersuiker) toe. Niet teveel ineens, want dan wordt het snel te zoet. Is je botercrème te dik, voeg dan nog een beetje melk toe met 1 eetlepel tegelijk.
  • Doe de botercrème in een spuitzak en gebruik meteen of dek af en leg tot gebruik in de koeling.
Trefwoord botercrème, cupcakes, topping