Ga terug

Citroen panna cotta

Romige panna cotta met frisse citroen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min
Gang Dessert, Nagerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 3 blaadjes gelatine
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml volle melk
  • 25 gram suiker
  • 1 citroen (alleen de rasp)

Instructies
 

  • Leg de blaadjes gelatine in koud water. Zorg dat het echt koud is, zodat het niet smelt.
  • Verwarm de slagroom, melk, suiker en citroenrasp op laag vuur in een steelpannetje terwijl je blijft roeren. Wanneer het begint te koken, haal je meteen het pannetje van het vuur.
  • Zeef het mengsel en doe het terug in het pannetje. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en doe ze in het warme mengsel. Roer goed door en verdeel het dan over 4 dessertschaaltjes. Zet deze minimaal 6 uur, maar nog liever een nacht in de koeling.
  • Verdeel er vlak voor het serveren de coulis (zie recept hieronder) overheen en garneer eventueel met een paar verse rode bessen of een blaadje munt. Enjoy!
Trefwoord coulis, panna cotta