Coulis van rode bessen
Supersimpel en snel recept voor coulis van rode bessen
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min
- 340 gram rode bessen
- 90 gram suiker
- 1,2 dl water
Was de rode bessen en ris ze van de takjes af met een vork.
Doe de bessen in een steelpan met dikke bodem, samen met de suiker en het water. Zet deze op middelhoog vuur en breng het aan de kook. Laat even rustig doorkoken tot de suiker is opgelost en de bessen zacht zijn.
Haal de pan van het vuur en pureer alles goed met een staafmixer. Plaats een zeef boven een kom en schenk de coulis in de zeef. Druk het met de achterkant van een lepel goed door de zeef heen, zodat je een mooie, heldere coulis overhoudt.
Laat de coulis eerst even buiten de koeling afkoelen en zet hem dan afgedekt in de koeling om volledig af te koelen.
Serveer bij een dessert, zoals panna cotta, cheesecake of een heerlijke fudge brownie. Enjoy!
Tip!
Heb je geen staafmixer? Sla dan deze stap over en duw de coulis ongepureerd door de zeef heen.
Trefwoord aalbessen coulis, coulis rode bessen, vruchtencoulis