Ga terug
Cupcakes met pecan crumble

Cupcakes met pecan crumble

Heerlijk luchtige cupcakes met een knapperige pecan bite!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 35 min
Gang cupcakes
Keuken Amerikaans
Porties 12 stuks

Ingredi├źnten
  

  • 225 gram gezouten roomboter (zacht)
  • 100 gram suiker
  • 230 gram gecondenseerde melk
  • 3 eieren (kamertemperatuur)
  • 1 tl vanille-extract
  • 180 gram bloem
  • 3/4 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • Pecan Crumble
  • 60 gram pecannoten
  • 60 gram boter (kamertemperatuur)
  • 100 gram bloem
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 175 graden en zet een muffinvorm klaar met 12 papieren vormpjes. Doe de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom en meng even goed. Zet opzij.
  • Doe de boter en suiker in de kom van je mixer en gebruik een k-klopper/bisschophaak om dit luchtig en zachtgeel van kleur te kloppen. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Schraap eventueel tussendoor de randen schoon.
  • Laat de mixer draaien terwijl je de gecondenseeerde melk toevoegt. Als het een egaal mengsel is, voeg je de eieren 1 voor 1 toe en dan het vanille-extract. Draai de mixer naar de laagste stand en schep dan steeds een lepel van het bloemmengsel erbij. Zo gauw alle bloem is toegevoegd, zet je de mixer meteen uit. Verdeel het beslag over de 12 papieren vormpjes.
  • Hak voor de crumble de pecannoten in (niet te fijne) stukken. Doe de noten, bloem, basterdsuiker en boter in een kom en wrijf dit met je vingers samen tot je grove kruimels hebt. Verdeel deze kruimels over de bovenkant van het beslag in de papieren vormpjes.
  • Zet de muffinvorm in de voorverwarmde oven en bak de cupcakes in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Prik met een sat├ęprikker in het midden van een cupcake. Komt deze er schoon uit, dan zijn ze klaar. Laat ze afkoelen op een taartrooster. Enjoy!
Trefwoord crumble, cupcakes, salted caramel