Ga terug

Surinaamse vleesbroodjes

De lekkerste hapjes voor bij de borrel!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 35 min
Gang Borrelhapje, snack, Tussendoortje
Keuken Surinaams
Porties 12 stuks

Ingrediƫnten
  

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 400 gram kipgehakt
  • 1 ei
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes selderij
  • zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 210 graden (boven- en onderwarmte, voor hetelucht 190 graden) en vet een muffinvorm licht in.
  • Pel de sjalot en knoflook en hak deze fijn. Ik deed dit met het hakmolentje van mijn staafmixer. Haal de blaadjes van de selderij en hak deze fijn.
  • Meng het gehakt met het ei, de gehakte sjalot, knoflook en selderij en breng op smaak met zout en peper.
  • Rol het bladerdeeg uit en verdeel het gehaktmengsel hierover, maar laat aan 1 lange kant 2 cm leeg. Rol het bladerdeeg nu voorzichtig weer op in de lengte.
  • Snijd de rol in 12 gelijke plakken, leg deze in de ingevette muffinvorm en zet de vorm in de voorverwarmde oven. Bak de vleesbroodjes in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Serveer meteen en enjoy!
Trefwoord bladerdeeg