Ga terug

Veldsla met pestodressing

Een heerlijke salade met een verrassende smaakcombinatie!
Voorbereidingstijd 10 min
Gang Bijgerecht, Salade
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 100 ml yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1-2 el citroensap
  • 1 el rode pesto
  • zout en peper
  • 150 gram veldsla
  • 200 gram gerookte kipfilet (in reepjes)
  • 2 el pecannoten (grof gehakt)
  • 100 gram zachte, milde geitenkaas (ronde schijfjes)
  • paar takjes aalbessen

Instructies
 

  • Meng de yoghurt, mayonaise en pesto door elkaar. Voeg eerst een eetlepel citroensap toe en roer goed. Is de dressing dun genoeg, breng dan op smaak met zout en peper. Voeg anders nog een beetje extra citroensap toe.
  • Verdeel de veldsla over een mooie schaal. Strooi de reepjes kipfilet en gehakte pecannoten hier overheen. Breek de schijfjes geitenkaas in grove stuken en verdeel ook dit over de schaal. Schep de pestodressing er overheen. Ris als laatste de aalbessen van de takjes en strooi ze over de salade. Enjoy!
Trefwoord salade, veldsla