Ga terug

Carlota de limon

Een fris-zoet Mexicaans dessert van maar 5 ingrediƫnten
Voorbereidingstijd 15 min
Opstijven 6 uur
Totale tijd 6 uur 15 min
Gang Dessert, Nagerecht
Keuken Mexicaans
Porties 9 personen

Equipment

  • Blender
  • Glazen (oven)schaal van 20x20 cm

Ingrediƫnten
  

  • 250 gram roomkaas
  • 1 blikje gezoete, gecondenseerde melk (397 gram)
  • 300 ml volle melk
  • 120 ml citroensap
  • 1 pak digestive koekjes

Instructies
 

  • Doe de roomkaas, de gecondenseerde melk en de volle melk in de beker van je blender en meng dit tot een egale massa.
  • Voeg nu het citroensap toe en meng weer tot je merkt dat het mengsel dikker wordt. Wanneer het de substantie van dikke yoghurt heeft, zet je de blender uit.
  • Schep een laagje van dit mengsel in de schaal en verdeel het over de bodem.
  • Leg nu koekjes in dit mengsel op de bodem. Bij mij pasten er precies 4. Mochten er bij jou meer passen, dan is dit prima. Ook als er aan de rand nog een half koekje bij past, dan kun je gewoon eentje doormidden breken.
  • Schep over de laag koekjes weer een laag van het mengsel tot alles goed bedekt is. Leg hier weer een laag koekjes op en ga zo door.
  • Zorg dat je voor de bovenkant genoeg van het mengsel overhoudt, zodat je straks een mooie laag hebt als je het dessert gaat aansnijden.
  • Dek de schaal af met huishoudfolie en zet deze voor minimaal 6 uur, maar het liefst een hele nacht in de koelkast. Haal hem 10 minuutjes voor het serveren uit de koeling en enjoy!
Trefwoord carlota de limon