Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakvorm van 20 x 20 cm in met boter en bekleed hem met bakpapier. Zorg er hierbij voor dat het bakpapier aan de zijkanten over de rand komt, zodat je de brownies er straks beter uit kunt halen.
Zet een pan met een flinke bodem water op het fornuis en laat dit water zachtjes koken. Plaats hierboven een hittebestendige kom en laat hierin de chocolade en boter volledig smelten. Roer deze massa goed door elkaar en haal de kom weer van de pan af.
Doe de suiker en het zout in een andere kom, schenk hier het chocolade-botermengsel bij en roer het goed door met een garde. Voeg dan de eieren 1 voor 1 toe. Wacht elke keer tot het ene ei volledig is opgenomen, voordat je het volgende ei toevoegt. Roer als laatste het vanille-extract er doorheen.
Roer met een spatel het cacaopoeder en de bloem door het beslag tot het egaal bruin is en je geen bloem meer ziet. Roer tenslotte de fijngehakte pecannoten er doorheen.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de beklede bakvorm, plaats deze in de voorverwarmde oven en bak de brownies in 35 tot 40 minuten gaar. Controleer na 35 minuten met een satéprikker of de brownies gaar zijn door ermee in het midden van de koek te prikken. Hij hoeft er niet helemaal schoon uit te komen, maar ook niet vol met beslag.
Laat de brownies eerst een kwartiertje afkoelen in de bakvorm. Snij met een (bot) mesje de zijkanten los en til het geheel aan de overhangende stukken bakpapier uit de vorm. Laat daarna verder afkoelen op een taartrooster.
Wanneer ze volledig afgekoeld zijn, snijd je de brownies in 9 grote of 16 kleinere stukken en maak je ze af met een dun laagje poedersuiker. Enjoy!