Verwarm de oven voor op 220 graden en vul een bakvorm voor muffins met papieren vormpjes. Meng in een kom de bloem met de baking soda en het bakpoeder. Zet even opzij.
Doe de bananen in een ruime kom en prak ze goed fijn met een vork. Schenk er de arachideolie en de gesmolten, afgekoelde boter bij en roer dit met een garde goed door elkaar.
Voeg de rietsuiker, basterdsuiker en het zout toe en roer dit er doorheen. Voeg dan de losgeklopte eieren, de karnemelk en het vanille-extract toe en roer ook dit goed door.
Schenk de natte ingrediënten bij de droge en meng ze rustig en zo kort mogelijk met een spatel. Zo gauw alles vermengd is, stop je met spatelen en schep je alleen nog de chocolade en cranberry's er doorheen.
Verdeel nu het mengsel over de muffinvormpjes in de bakvorm (ik doe dit zelf met een ijstang van ca. 5,5 cm doorsnede) en zet deze in de voorverwarmde oven. Bak de muffins eerst 8 minuten op 220 graden en draai de temperatuur dan naar 180 graden. Laat ze nog 8-10 minuten bakken en test daarna of ze gaar zijn door een satéprikker in het midden van de muffin te prikken. Komt deze er schoon uit, dan zijn ze gaar.
Laat de muffins eerst 10 minuten afkoelen in de vorm en verplaats ze dan naar een taartrooster om volledig af te koelen. Bewaar ze in een goed afgesloten trommel of vries ze (per stuk) in om gemakkelijk mee te nemen. Enjoy!