Ingrediënten
Method
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een bakvorm (liefst met losse bodem) van 24 cm in met een beetje gesmolten boter. Bedek de vorm met het bladerdeeg (zie tips).
- Roer in een kom de Griekse yoghurt, de eieren en de gesmolten boter goed door elkaar. Meng hierna de bloem, gemalen amandelen en limoenrasp er doorheen.
- Schenk dit mengsel in de met bladerdeeg bedekte bakvorm. Verdeel de schijfjes/partjes vijg over de bakvorm en zet deze voorzichtig in de voorverwarmde oven.
- Bak de taart 45 tot 60 minuten tot de bladerdeegrand goudbruin en gaar is. Mocht dit te snel gaan en de vulling is nog niet helemaal gestold, bedek de taart dan even met een vel aluminiumfolie voor de resterende baktijd.
Notities
Om de bakvorm te bedekken met bladerdeeg, snijd ik altijd eerst de bodem uit door de bakvorm op het deeg te leggen. Daarna snijd ik repen van het overgebleven deeg om de randen mee te bedekken. Zorg wel dat deze goed aansluiten op elkaar en druk ze goed vast, zodat er geen kiertjes ontstaan.