Ingrediënten
Method
- Verwarm de oven voor op 215 graden boven- en onderwarmte. Vet de donutvorm licht in. Zeef de bloem, het bakpoeder en de baking soda.
- Doe de boter met beide suikers en het zout in de kom van je standmixer en klop dit op hoge snelheid tot het luchtig en lichter van kleur is.
- Zet de mixer nu op middelhoge snelheid, voeg ei en vanille-extract toe en klop tot deze volledig zijn opgenomen.
- Voeg nu om en om een de bloem en karnemelk toe tot alles op is en je een glad beslag hebt. Schep dit in de wegwerpspuitzak/diepvrieszak en knip er een punt af met een doorsnede van ca. 1 cm.
- Vul de donutvormen tot ongeveer de helft met het beslag. Klop de bakvorm even op je aanrecht om eventuele luchtbellen te verwijderen en zet hem dan in de voorverwarmde oven. Bak de donuts in 10-12 minuten tot ze aan de bovenkant goudbruin zijn en terugveren als je er met een vinger op duwt.
- Haal de donuts meteen uit de vorm en laat ze afkoelen op een taartrooster. Zo gauw ze volledig afgekoeld zijn, kun je ze glazuren.
- Citroenglazuur:60 gram Icing Sugar* (of poedersuiker)1-2 el vers citroensapZeef de icing sugar in een kommetje en voeg er eerst 1 lepel sap aan toe. Roer goed door en voeg dan beetje bij beetje meer sap toe tot je een glad glazuur hebt. Dip hier de donuts om de beurt in en leg ze daarna op een taartrooster.Chocoladeglazuur:60 gram Icing Sugar* (of poedersuiker)1 tl cacao1-2 el melkZeef de icing sugar en cacao in een kommetje en voeg er eerst 1 lepel melk aan toe. Roer goed door en voeg dan beetje bij beetje meer melk toe tot je een glad glazuur hebt. Dip hier de donuts om de beurt in en leg ze daarna op een taartrooster.Vanilleglazuur:60 gram Icing Sugar* (of poedersuiker)1/2 tl bietenpoeder1/2 tl vanille-extract1-2 el melkZeef de icing sugar en het bietenpoeder in een kommetje en voeg er eerst het vanille-extract en dan 1 lepel melk aan toe. Roer goed door en voeg dan beetje bij beetje meer melk toe tot je een glad glazuur hebt. Dip hier de donuts om de beurt in en leg ze daarna op een taartrooster.
Notities
*Ik gebruik zelf het liefst Icing sugar om glazuur te maken, omdat poedersuiker vaak een korrelige structuur geeft en dan heb je het gevoel alsof er zand in je glazuur zit. Icing sugar lost veel mooier op en is hier dus perfect voor! Ik koop het zelf wel eens bij de groothandel (Makro bijvoorbeeld) van het merk FunCakes en heb deze keer Tate&Lyle gebruikt. Dit kocht ik bij een Expat-winkel, want het komt oorspronkelijk uit Engeland.