Verwarm de oven voor op 175 graden (160 graden hetelucht) en doe 12 papieren vormpjes in een muffinbakvorm. Zet even opzij. Zeef de bloem, maizena, kaneel en baking soda en zet ook opzij.
Doe de boter en suiker in de kom van je mixer en klopt dit in ca. 5 minuten licht en luchtig op de hoogste stand. Zet de mixer op middelhoge stand en voeg 1 voor 1 de eieren toe tot ze helemaal zijn opgenomen in het botermengsel. Voeg het vanille-extract en de yoghurt toe en laat de mixer dit er nog even goed doorheen mengen.
Voeg als laatste de gezeefde droge ingrediënten toe en mix nog heel even tot het net is vermengd. Verdeel het beslag over de papieren vormpjes en zet deze 22-24 minuten in de voorverwarmde oven. Wanneer ze goudbruin zijn en een satéprikker droog uit het midden van de cupcake komt, haal je ze uit de oven.
Laat de cupcakes afkoelen op een taartrooster. Meng de suiker en kaneel voor de topping. Besmeer de bovenkant van elke cupcake met een dun laagje gesmolten boter en strooi er ruimschoots kaneelsuiker overheen.