Ga terug

Gehaktbrood met tomatensaus en kaas

Het allerlekkerste gehaktbrood!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties: 6
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Comfort Food

Ingrediƫnten
  

  • 750 gram half-om-half gehakt
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 courgette fijn geraspt
  • 1 el Worcestershire sauce
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el oregano
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • 30 gram panko paneermeel
  • 15 gram Parmezaanse kaas geraspt
Voor de tomatensaus
  • 500 ml gezeefde tomaat (passata di pomodoro)
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • 0,5 el oregano
Voor de bovenlaag
  • 20 gram panko paneermeel
  • 75 gram mozzarella geraspt
  • 1 tl oregano

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ruime ovenschaal licht in met olie. Meng de panko voor de bovenlaag in een kom met de geraspte mozzarella en oregano. Voeg beetje bij beetje zoveel olijfolie toe tot je grove kruimels krijgt. Zet even weg.
  2. Meng in een kom het gehakt met het ei, de courgette, Worcestershire sauce,de tomatenpuree, oregano, sjalot, knoflook, panko en Parmezaan. Breng op smaak met zout en peper en druk het mengsel in de ingevette ovenschaal. Zet deze eerst 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Maak ondertussen de tomatensaus: verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan op laag vuur en fruit hierin het sjalotje en de knoflook een minuut of vijf. Laat even afkoelen en voeg het dan toe aan de gezeefde tomaat, samen met de oregano. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Haal de ovenschaal uit de oven en laat voorzichtig zoveel mogelijk van het vet/vleessap uit de schaal lopen (of schep het eruit). Schenk nu de tomatensaus over het gehaktbrood heen. Verdeel het panka-kaasmengsel over de bovenkant en zet de ovenschaal weer in de oven. Laat het gehaktbrood nog zo'n 20-25 minuten garen tot de bovenkant goudbruin en het vlees gaar is.