Ingrediënten
Method
- Verwarm de oven voor op 200 graden en doe 12 muffinvormpjes in een bakvorm.
- Doe de bloem, suiker, het zout, bakpoeder en de citroenrasp in een kom en roer dit goed door elkaar. Meng in een andere kom de olie met het ei, de melk en het vanille-extract.
- Voeg de natte ingredienten dan toe aan de droge en roer alles kort door elkaar tot het net vermengd is. Spatel als laatste de blauwe bessen door het beslag.
- Bestrooi elke muffin met een beetje suiker, verdeel het muffinbeslag over de 12 vormpjes en zet de bakvorm in de voorverwarmde oven.
- Bak de muffins in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar. Controleer de gaarheid door een satéprikker in het midden van een muffin te steken. Wanneer deze er schoon weer uit komt, zijn ze gaar.
- Laat de muffins eerst 10 minuten in de vorm staan en verplaats ze daarna naar een taartrooster om volledig af te koelen. Enjoy!
Notities
Let op dat je niet te lang roert! Een paar klontjes in het beslag is niet erg. Te lang roeren zorgt dat de muffins niet de juiste structuur krijgen.