Ga terug
Pasta al ragú slowcooker Slowfoody

Pasta al ragú met riblappen | Slowcooker

Het lekkerste recept voor pasta al ragú
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 uur
Totale tijd 5 uur 10 minuten
Porties: 8 personen
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans

Ingrediënten
  

  • 2 kg riblappen
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 flinke wortel in kleine blokjes
  • 1 stengel bleekselderij in kleine blokjes
  • 800 gram tomatenblokjes (goede kwaliteit!)
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes (liefst vers, gedroogd mag ook)
  • 2 tl basilicum gedroogd
  • 2 tl oregano gedroogd
  • 1 tl zout
  • peper naar smaak
  • 1 tl suiker
  • 350 gram mafaldine of papardelle pasta

Method
 

  1. Snijd het vlees in grove stukken en verwijder de witte, pezige gedeeltes. Verwarm wat olie of boter in een koekenpan op middelhoog vuur en braad het vlees hierin aan alle kanten aan. Schep het daarna over in de slowcooker.
  2. Fruit in dezelfde koekenpan de gesnipperde sjalotten en knoflook in ca. 2 minuten. Schep dit ook in de slowcooker, samen met alle andere ingrediënten op het lijstje.
  3. Zet de slowcooker 7 uur op de laagste stand of 5 uur op de hoogste stand. Het vlees is klaar wanneer het uit elkaar valt. Trek het dan met 2 vorken uit elkaar, roer alles goed door en laat zonder deksel nog een half uur op de hoogste stand doorgaren om de saus te laten indikken. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper.
  4. Kook ondertussen de pasta beetgaar. Giet af en roer hier de helft van de ragù doorheen. Verdeel over 4 borden en rasp er verse Parmezaan overheen. Enjoy!

Notities

Dit recept is voor 7-8 personen. Ik gebruik de helft meestal voor een maaltijd met pasta en de andere helft vries ik in om op een later moment lasagne mee te maken.