Ga terug

Pasta met knoflookgarnalen in romige tomatensaus

Een heerlijk snelle, simpele pasta bomvol smaak!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties: 4 personen
Gang: avondeten, Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 4 lente-uitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 200 ml slagroom
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 300 gram spaghetti
  • 200 gram garnalen (gepeld en voorgegaard)

Method
 

  1. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en pers de tenen knoflook uit. Meng de slagroom en tomatenpuree in een kom tot je een egale massa hebt. Zet even opzij tot gebruik.
  2. Bereid ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verwarm in een wok of hapjespan een eetlepel olie op middelhoog vuur en fruit hierin de knoflook en 2/3 van de ringetjes lente-ui 2 minuten. Schenk het mengsel van tomaten en slagroom in de pan en breng dit tegen de kook aan. Zet het vuur dan zachter en breng op smaak met zout en peper.
  4. Voeg de garnalen aan de pan toe en laat 2 minuten mee verwarmen. Giet de spaghetti af en voeg ook die toe aan de wok of hapjespan. Roer alles goed door elkaar, zodat alle pasta bedekt is met saus en proef. Voeg eventueel nog wat extra zout en peper toe.
  5. Verdeel de pasta over vier borden en garneer met de overgebleven ringetjes lente-ui. Enjoy!

Notities

Gebruik je rauwe garnalen? Verwarm ze dan iets langer in de saus (voordat je de spaghetti toevoegt) om ze goed gaar te krijgen.