Pasta met garnalen in romige tomatensaus
Als ik denk aan garnalen, dan denk ik al gauw aan een gerecht met Aziatische smaken. Waarom? Gewoonte waarschijnlijk. Omdat ik garnalen zo ontzettend lekker vind in combinatie met specerijen en kruiden uit de Aziatische keuken. Bijvoorbeeld verwerkt in gyoza, in een snel wokgerecht of als fijne toevoeging aan een kom pittige pho. Toch wilde ik eens iets anders doen met de garnalen die ik in de koelkast had liggen en dus maakte ik er een pastagerecht van met knoflook, lente-ui en een romige tomatensaus. En dat werd onvoorstelbaar lekker!
Pasta met vis
Eerlijk gezegd maak ik over het algemeen het vaakst pasta in combinatie met vlees, zoals met mijn pastasaus uit de slowcooker. Of juist helemaal vegetarisch, maar met de toevoeging van verse kruiden en heerlijk knapperige broodkruimels. Met vis maak ik niet vaak pasta klaar, en dus al helemaal niet met garnalen. Toch ga ik vanaf nu vaker experimenteren, want dit bleek ook een gouden greep. Mijn oudste zoon was alleen thuis toen ik deze pasta met knoflookgarnalen voor het eerst maakte en we hebben samen gesmuld. De tweede ronde, toen ook mijn andere zoons mochten proeven, verfijnde ik de smaken nog iets en werd het onderstaand recept. Echt heel simpel, snel en verrukkelijk!
Welke garnalen kies je
Ik maakte deze pasta met voorgegaarde, gepelde garnalen. Dat maakt het recept uiteraard nog veel sneller dan wanneer je rauwe, ongepelde zou gebruiken. Toch is dat een prima optie en waarschijnlijk duurt het niet extreem veel langer dan ik in de beschrijving heb gezet. Let er wel heel goed op dat je het darmkanaal van de garnalen volledig verwijdert wanneer je ervoor kiest om zelf de garnalen te gaan pellen. Er is werkelijk niets zo vies als het kauwen op een garnaal en er dan achter komen dat ze niet goed schoongemaakt zijn. Geloof me!

Pasta met knoflookgarnalen in romige tomatensaus
Ingrediënten
- 4 lente-uitjes
- 2 tenen knoflook
- 200 ml slagroom
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 300 gram spaghetti
- 200 gram garnalen (gepeld en voorgegaard)
Instructies
- Snijd de lente-uitjes in ringetjes en pers de tenen knoflook uit. Meng de slagroom en tomatenpuree in een kom tot je een egale massa hebt. Zet even opzij tot gebruik.
- Bereid ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm in een wok of hapjespan een eetlepel olie op middelhoog vuur en fruit hierin de knoflook en 2/3 van de ringetjes lente-ui 2 minuten. Schenk het mengsel van tomaten en slagroom in de pan en breng dit tegen de kook aan. Zet het vuur dan zachter en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de garnalen aan de pan toe en laat 2 minuten mee verwarmen. Giet de spaghetti af en voeg ook die toe aan de wok of hapjespan. Roer alles goed door elkaar, zodat alle pasta bedekt is met saus en proef. Voeg eventueel nog wat extra zout en peper toe.
- Verdeel de pasta over vier borden en garneer met de overgebleven ringetjes lente-ui. Enjoy!
Geef een antwoord